Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avertizare RO-ALERT în Capitală. Nivelul de răspândire a noului coronavirus: peste 3 la mia de locuitori. Noile măsuri care au intrat în vigoare

Avertizare RO-ALERT în Capitală. Nivelul de răspândire a noului coronavirus: peste 3 la mia de locuitori. Noile măsuri care au intrat în vigoare

Un articol de: George Lupu - 20 Oct 2020, 10:56
Avertizare RO-ALERT în Capitală. Nivelul de răspândire a noului coronavirus:  peste 3 la mia de locuitori. Noile măsuri care au intrat în vigoare Eveniment

UPDATE: Mesajul RO-ALERT care avertizează că rata de răspândire a noului coronavirus a depășit în Capitală pragul de 3 la mia de locuitori a fost emis de către autorități și în limba engleză.

 

 

Locuitorii Capitalei au primit marți dimineață un mesaj Ro-alert, transmis de către DSU-IGSU prin care sunt avertizați că rata de transmitere a noului coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori, prin urmare trebuie să respecte noi măsuri de protecție care au intrat în vigoare în municipiul București.

 

Ce conține avertizarea RO-ALERT transmisă în Capitală

 

Masca a devenit obligatorie atât în spațiile închise, cât și cele deschise, școlile au fost închise iar activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, teatrelor și a sălilor de jocuri de noroc a fost oprită:

"Atenție! În municipiul București, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat – peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și cele închiseSora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

ȘCOLILE își vor desfășura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR  a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă.

Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile.

RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viața dvs. sau a celor din jur! DSU-IGSU"-

 

 

Lista noilor restricții care au intrat în vigoare în Capitală

 

Alerta a fost emisă în contextul în care, începând de marți, 20 octombrie, în Capitală se instituie noi restricții, din cauza depășirii pragului de 3 infectări COVID la 1000 de locuitori.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit luni și a stabilt cum va arată viata bucurestenilor în următorele 14 zile.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile deschise publice, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani

Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, conform scaneriului

Restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc rămân închise 

Activitatea desfășurată în creșe și after-school-uri este permisă în continuare

Activitățile din învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Bucuresti,   mesaj Ro-Alert