Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ALERTĂ MILITARĂ: Avioanele de la Baza Mihail Kogălniceanu, RIDICATE de la sol! Imixtiune rusească în Marea Neagră! (FOTO)

ALERTĂ MILITARĂ: Avioanele de la Baza Mihail Kogălniceanu, RIDICATE de la sol! Imixtiune rusească în Marea Neagră! (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 22:40
ALERTĂ MILITARĂ:  Avioanele de la Baza Mihail Kogălniceanu, RIDICATE de la sol! Imixtiune rusească în Marea Neagră! (FOTO) Foto: facebook.com/CAFOperations Eveniment

Un avion de luptă rusesc, care zbura în apropierea spațiului aerian al României, a fost interceptat de aeronave de vânătoare CF-18 Hornet ale forțelor aeriene canadiene, care au decolat de la Baza Mihail Kogălniceanu din Constanța, anunță Forțele canadiene printr-un mesaj publicat pe Facebook. 

„Colaborând cu Forțele Aeriene Române în cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită a NATO, avioanele de vânătoare CF-188 Hornet ale Forțele Aeriene Regale Canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc SU-27 Flanker care opera în apropierea spațiului aerian românesc, deasupra Mării Negre. 

Când aparatul rusesc a fost detectat de către Centrul de comandă și control al Fortelor Aeriene Române, aparate Hornet canadiene au fost trimise (pentru interceptarea acestuia - .n.r.)  la comanda Centrului NATO pentru Operaţiuni Aeriene Combinate de la Torrejon, Spania. Avionul rusesc a fost monitorizat îndeaproape de Hornet-urile noastre până când a părăsit spațiul aerian românesc. Bravo Zulu tuturor celor implicați”, se arată în mesajul forțelor aeriene canadiene, care a fost însoți de hashtag-ul #WeAreNATO.

Avion militar rusesc, interceptat deasupra Mării Negre de aeronavele canadiene de la Baza Mihail Kogălniceanu

Citeşte mai multe despre:   Marea Neagra