Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aviz favorabil pentru arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu: Marko Attila, salvat în Comisia juridică

Aviz favorabil pentru arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu: Marko Attila, salvat în Comisia juridică

Un articol de: - 02 Dec 2014, 12:53
Aviz favorabil pentru arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu: Marko Attila, salvat în Comisia juridică Eveniment

Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru arestarea preventivă a deputatului PDL Cătălin Teodorescu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Alinei Bica.

Urmează ca plenul Camerei Deputaţilor să decidă dacă încuviinţează sau nu cererea DNA de arestare a acestuia.

În aceeași ședință, Comisia juridică a votat și cererea Parchetului de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, însă voturile nu au întrunit numărul necesar pentru a fi aprobată.

Vicepreşedintele Comisiei Ciprian Nica, a precizat că voturile au fost 13 "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri şi pentru a fi aprobată această cerere erau necesare 14 voturi "pentru", adică jumătate plus unu din numărul membrilor comisiei.

Deputatul UDMR, Marko Atilla, este acuzat de procurorii DNA de abuz  în serviciu. Alesul a făcut parte în 2011 din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP. În această calitate, Marko Atiila, spun procurorii DNA, a aprobat alături de Alina Bica şi de ceilalţi membri ai comisiei raportul de evaluare pentru un teren ce ar fi aparţinut omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Acesta a cerut despăgubiri comisiei pentru 13 hectare pe care l-ar fi deţinut în Parcul Plumbuita din Capitală. Raportul, făcut de evaluatorul Emil Nuţiu, a stabilit preţul terenului la 377 de milioane de lei, deşi în realitate acesta nu valora mai mult de 114 milioane de lei, susţin anchetatorii anticorupţie.

Deputatul UDMR susţine că este nevinovat şi că nu are nicio legătură cu acest caz. Marko Atilla, nepotul lui Marko Bela, a spus că singura sa vină este că a făcut parte dintr-o comisie.

DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea preventivă şi în cazul deputatului PDL Cătălin Teodorescu, care este suspect în acelaşi dosar. Teodorescu a făcut parte din aceeaşi comisie la momentul acordării despăgubirii supraevaluate.

Citeşte mai multe despre:   Alina Bica,   arestare preventiva