Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocat: Elena Udrea are statut de refugiat pe un an. Există o temere că nu are parte de un proces echitabil (VIDEO)

Avocat: Elena Udrea are statut de refugiat pe un an. Există o temere că nu are parte de un proces echitabil (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 13 Apr 2018, 12:11
Avocat: Elena Udrea are statut de refugiat pe un an. Există o temere că nu are parte de un proces echitabil (VIDEO) Eveniment

Avocatul Elenei Udrea a declarat că aceasta a primit pe 21 martie statutul de refugiat în Costa Rica, valabil timp de un an. După expirarea acestui termen, ea va solicita statutul de refugiat permanent. Veronel Rădulescu a mai susținut că fostul ministru are temeri că nu are parte de un proces echitabil.

”În 21 martie i s-a acordat acest statut de refugiat. După cum am prezentat în instanță, acest statut o protejează de eventuale cereri de extrădare și îi acordă toate drepturile de a i se facilita dreptul la apărare în statul român. Sunt temeri că nu are parte de un proces echitabil și nu sunt numai ale dânsei. Statutul e pe un an, după care primește carnetul de refugiat permanent”, a declarat avocatul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Acesta a precizat că Udrea se bucură de aceleași drepturi precum o persoană care are carnet de refugiat permanent.

Întrebat dacă Elena Udrea va renunța la acest statut dacă va fi achitată în dosar, Rădulescu a răspuns: ”Convenția prevede acest drept de a renunța la acest statut când încetează motivele care au determinat temerile”. 

El a mai susținut că, de vreme ce nu a mai primit documente medicale de la Udrea, înseamnă că ”se simte bine, iar medicii nu i-au prelungit interdicția medicală”. 
 

Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   Costa Rica