Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocata Alinei Bica: Nu există decât denunțul lui Mihăilescu. Miza acestui dosar este libertatea pe care acesta vrea să și-o cumpere (VIDEO)

Avocata Alinei Bica: Nu există decât denunțul lui Mihăilescu. Miza acestui dosar este libertatea pe care acesta vrea să și-o cumpere (VIDEO)

Un articol de: - 02 Sep 2015, 12:42
Foto: B1 TV Eveniment

Laura Voicu, Avocata Alinei Bica, a declarat miercuri, că amândouă au fost șocate marți la sediul DNA când au auzit că fosta șefă DIICOT urmează să fie reținută pentru o a treia cauză.

"Noi am fost în stare de șoc ieri la DNA. Ni s-a parut fantastic maniera în care a fost adusă și propusă pentru arestare preventivă pentru a treia oară", a spus aceasta.

De asemenea, avocata Alinei Bica a mai precizat că la acest dosar nu există de cât denunțul făcut de fostul consilier Florentin Mihăilescu care vrea să-și cumpere astfel libertatea.

"În acest dosar nu există decât denunțul lui Mihăilescu. Nu este nicio probă. Nu este nimeni care să spună că doamna Bica a primit 1 leu, 1 euro, nu este nicio altă probă. Singura probă este denunțul. Miza acestui dosar este libertatea pe care Mihăilescu vrea să și-o cumpere", a spus aceasta.

Aceasta a mai precizat că Horia Simu nu a precizat numele Alinei Bica în dosar.

"Îmi pare extrem de rău că s-a reținut că mi-aș fi bătut joc de suma de bani respectivă. Nu am vrut să spun că suma respectivă este mare sau mică. Și cinci lei dacă îi iei înseamnă mită și trebuie să plătești pentru ei. Suma de 17.000 de lei eu am spus că este mică comparativ cu sutele milioane de euro care s-au vehiculat de-a lungul timpului în presă", a explicat aceasta.

Laura Voicu a mai vorbit și despre neînțelegerile apărute după declarația acesteia de marți, referitoare la mita de 17.000 euro pe care Alina Bica ar fi primit-o.

"Alina Bica a fost reținută pentru 24 de ore, în baza unui denunț formulat de fostul consilier Mihăilescu, care și-ar fi amintit după foarte mulți ani de zile că ar fi primit ceva. Este vorba de fabuloasa și exorbitanta sumă de 17.000 euro, din care doamna Bica ar fi primit o parte. Am întrebat procurorul de caz dacă doamna Bica este atât de periculoasă și infracțiunea pentru care dânsa este cercetată în calitate de inculpat și cuantumul mitei ar justifica legal această reținere, pentru că arestarea preventivă este o stare excepțională, și că acest amărât de Cod prevede până la arestarea preventivă o serie de alte măsuri care pot fi aplicate. Am întrebat dacă pentru această sumă de 17.000 euro se impune această arestare preventivă", a declarat, marți,  avocata fostei șefe a DIICOT. (Detalii AICI)

Fostul Șef al ANAF, Șerban Pop, și fosta șefă a DNA, Alina Bica, care au fost marți reținuți de procurori, sunt liberi să plece acasa, ordonanța de reținere a celor doi expirând miercuri.

Potrivit referatului procurorilor DNA, Șerban Pop i-ar fi cerut omului de afaceri Horia Simu 1,5 milioane de euro, amenințându-l cu arestarea. Acesta spunea că are legături la DIICOT și poate influența o soluție în dosarul lui Simu pentru suma de 1,5 milioane euro.

În cele din urmă, cei doi s-au înțeles pentru suma de 80.000 de euro, pentru care au fost încheiate contracte de asistență juridică. Alți 150.000 de euro i-au fost înmânați lui Pop într-un plic.

Unul dintre intermediarii din acest caz este fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihăilescu, care ar fi primit 20.000 de euro, dintre care 17.500 de euro ar fi ajuns la Alina Bica. Fosta șefă a DIICOT a primit mita în apartamentul său. (Detalii AICI)

Avocata Alinei Bica: Nu există decât denunțul lui Mihăilescu


Citeşte mai multe despre:   Alina Bica,   dosar,   DNA
 
Loading...