Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocata lui Cioacă: În dosarul de omor există date de la Interpol care arată că Elodia a părăsit ţara în septembrie 2007

Avocata lui Cioacă: În dosarul de omor există date de la Interpol care arată că Elodia a părăsit ţara în septembrie 2007

Un articol de: - 28 Feb 2013, 17:10
Avocata lui Cioacă: În dosarul de omor există date de la Interpol care arată că Elodia a părăsit ţara în septembrie 2007 Eveniment

Avocata fostului polițist Cristian Cioacă a cerut, joi, la Curtea de Apel Brașov conexarea dosarului de infracțiuni informatice cu cel de omor susţinând că hotărârea de declarare a decesului nu ar fi avut relevanţă pentru soluţionarea cauzei.

În plus, Maria Vasii susține că are date de la Interpol care ar dovedi faptul că Elodia Ghinescu ar fi părăsit țara în luna septembrie 2007 "Au existat suspiciuni că noi ne ascundem după afirmaţia că Elodia ar fi moartă. Noi nu contestăm nicio împrejurare dată de lucrările dosarului şi cerem să fie aduse la lumină. Astăzi, în sala de judecată am depus dovezi judiciare din dosarul de omor, pe care sunt pregătită să vi le arătăm", a spus Vasii jurnaliştilor la ieşirea din sala de judecată.

Avocata lui Cristian Cioacă a declarat că există dovezi judiciare care arată că expertiza făcută asupra laptopului Elodiei confirmă că avocata ar fi lucrat pe laptopul respectiv după data de 30-31 august 2007.

Avocata susține că Elodia Ghinescu ar fi redactat o cerere de amânare într-o cauză pe care o avea pe rol în instanță în 6 septembrie, cerere care poată semnătura ei.

În plus, Maria Vasii susține că la dosarul de omor există dovezi că Elodia Ghinescu ar fi părăsit țara în septembrie 2007.

"Pot să vă arăt dovezile judiciare de la dosar, care arată fişa urmăritului prin Interpol, cu dovada că figurează ieşită din ţară şi că se deţin date că este ieşită din ţară. Eu nu cunosc adevărul, nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar noi lucrăm cu acte, cu proceduri judiciare. Potrivit acestor proceduri, noi nu dorim să ne ascudem după declararea decesului prin hotărâre judecătorească, dorim ca acest dosar să fie unit cu dosarul de omor pentru că atunci se va vedea dacă clientul meu avea vreun interes legitim să acceseze acest laptop. În ziua în care a venit cu Breazu să caute informaţii despăre soţia sa, a venit pentru că avea intersul legitim să o caute. De aceea noi spunem că o judecată corectă nu se face în două dosare separate, ci cu privire la întreaga stare de fapt", a spus avocata.

Avocata a declarat că pe 7 martie, când va avea loc primul termen în dosarul de omor la Tribunalul Argeș, va prezenta instanței mai multe documente pe care le-a obținut din dosarul de omor aflat în arhiva Tribunalului Argeș, dar și alte „dovezi covârșitoare”.
 
Poliţistul Cristian Cioacă, acuzat că şi-a omorât soţia, pe avocata Elodia Ghinescu a făcut o plângere la CEDO.

Cioacă susţine că în timpul anchetei i-au fost încălcate mai multe drepturi. Acesta le-a cerut din închisoare polițiștilor să renunțe să o mai caute pe Elodia prin „ape și râpe” și să meargă la vamă, unde ar exista evidența că avocata a părăsit țara în 2007.

Cererea a fost trimisă la CEDO de avocata lui Cristian Cioacă. Pe de altă parte, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, susţine că cererea trimisă la CEDO de apărare este neîntemeiată şi reprezintă "o presiune exercitată asupra magistraţilor".

Procesul lui Cristian Cioacă va începe pe 4 martie la Piteşti.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Cioacă,   interpol,   Elodia Ghinescu