Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocatul Gheorghe Piperea: Dosarul Realitatea a fost clasat (VIDEO)

Avocatul Gheorghe Piperea: Dosarul Realitatea a fost clasat (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 08 Ian 2019, 22:33
Eveniment

Avocatul Gheorghe Piperea a anunțat marți, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că dosarul Realitatea a fost clasat. 

”Am un breaking news. Tocmai aflu acum, pe Whatsapp, că s-a clasat dosarul Realitatea. E un dosar foarte mare în care erau acuzați și Gușă, și Păcuraru, și Elan Schwartzenberg. S-a clasat. E dosarul în care eu, personal, în calitate de avocat al lui Schwartzenberg, am fost interceptat, plus încă doi avocați colaboratori, din firma mea, au fost și ei interceptați. Ei nu au vorbit niciodată cu Elan la telefon”, a anunțat Gheorghe Piperea

Reamintim că, după șapte ani de insolvență, datoriile Realitatea au ajuns la 24 de milioane de euro. Mai mult, la fiecare trei luni, suma pe care o datorează conducerea Realitatea TV către stat se majorează cu 500 de mii de euro. 

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru. Guşă a declarat că el şi Păcuraru sunt acţionarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva ţară pentru ca justiţia să le recunoască oficial această calitate.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.  

Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Scandalul insolvenței televiziunii Realitatea TV a fost ținut mulți ani sub preș. În 2015, ANAF a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media. Reprezentanții Fiscului susțineau atunci că televiziunea "este lăsată să-și continue activitatea, acumuland datorii noi (...)", iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele "sunt deja compromise". Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a apreciat la acea vreme că "nu au fost constatate indicii" referitoare la abateri disciplinare sau deontologice în cazul judecătoarei Mariana Moncea, care a judecat cazul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Gheorghe Piperea,   Realitatea
 
 
 
Loading...