Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocatul lui Sobaru: Așa înțelege el să protesteze, e ca un fel de Don Quijote (VIDEO)

Avocatul lui Sobaru: Așa înțelege el să protesteze, e ca un fel de Don Quijote (VIDEO)

Un articol de: - 03 Oct 2014, 13:07
Avocatul lui Sobaru: Așa înțelege el să protesteze, e ca un fel de Don Quijote (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Avocații lui Adrian Sobaru au declarat, vineri, că Adrian Sobaru nu are probleme psihiatrice și regretă ultimul protest, când a intrat cu maşina în gardul de la Palatul Victoria.

”Am convenit și constat că în starea de oboseală, stres, emoție, pe care le are, ar fi bine pentru o expertiză obiectivă și concluzii clare și bune să se replanifice activitatea. În acest sens am formulat o cerere, că e bine să fie odihnit să vină la expertiză. Nu s-a stabilit că este nevoie de internarea sa. Poate dacă era arestat nu era nevoie de internare. El nu și-a dat consimțământul, se consideră sănătos mintal și nedându-și consimțământul s-a emis mandat dacă se opune. Noi nu ne-am opus, dar s-a emis totuși mandat”, a declarat avocatul lui Sobaru.

”Eu cred că se va demonstra că are deplin discernământ pentru că un om ca Sobaru este și vizibil și nu pare a fi un om nesănătos la cap. A recunoscut în fața instanței și a făcut cerere de a se lua act de acordul său de recunoaștere a vinovăției. De Sobaru nici nu pot să fac aluzii că ar fi bolnav mintal. Rezultatul acestei expertize ar cântări foarte mult dacă ar fi scos că e bolnav mintal ar cântări că nici nu ar mai putea fi acuzat. Ar puitea fi internat, dar Doamne ferește de o greșeală. Opinia mea este că este perfect sănătos. A recunoscut că a făcut o greșeală. A solicitat instanței să se ia act de recunoașterea vinovăției”, a explicat el.

Întrebat de ce Sobaru a ales această cale de a protesta, avocatul său a răspuns: ”E un cetățean, consideră că gestul lui este un gest de dizidență, de protest. El crede că ceva nu merge bine în societate și atunci a ales acest protest. A recunoscut, regretă, putea să se întâmple o nenorocire, dar asta a fost. Asta e fapta pentru care e urmărit penal și pentru care va răspunde”.

”El este un adevărat dizident politic. El a încercat să fie acea voce pustie care urlă în deșert. A obosit să mai protesteze și regretă că în ultimul său demers de protest a ”reuțit” să săvârșească o faptă penală. Nu a protestat din cauza situației familiale, a protestat din cauza situației din țară cu privire la întreaga clasă politică”, a afirmat și cel de al doilea avocat al angajatului TVR.

”El este un tip plăpând, este chiar vulnerabil, regretă profund. Nu se consideră vreun erou. A spus că vrea să schimbe mentalități să se trăiască mai bine în țara asta. Asta e viziunea lui, poate e și romantic față de noi. Acest om este cam ca un fel de Don Quijote”, a ținut să precizeze apărătorul lui Adrian Sobaru.

Avocatul lui Sobaru: Așa înțelege el să protesteze, e ca un fel de Don QuijoteCiteşte mai multe despre:   avocat,   protest