Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocatul Poporului: Monitorizăm respectarea drepturilor refugiaților pe teritoriul României

Avocatul Poporului: Monitorizăm respectarea drepturilor refugiaților pe teritoriul României

Un articol de: - 09 Sep 2015, 19:01
Avocatul Poporului: Monitorizăm respectarea drepturilor refugiaților pe teritoriul României Eveniment

Avocatul Poporului monitorizează respectarea drepturilor refugiaților care se află în acest moment pe teritoriul României și anunță că va aplica aceeși măsură în cazul în care statul român va trebui să primească un număr mai mare de refugiați, informează Agerpres.

Victor Ciorbea a făcut această afirmație în cadrul unei întâlniri avute cu o delegație a Diviziei de Evaluare a Direcției de Supraveghere Internă din cadrul Secretariatului Consiliului Europei, prilej cu care s-a discutat și despre criza refugiaților.

Avocatul Poporului a trecut în revistă activitatea recent înființatului Domeniu privind prevenirea torturii în locurile de detenție, accentuând asupra faptului că sunt supravegheate circa 2.000 de instituții care dispun de locuri de detenție. Ciorbea a mai susținut că raportul special cu privire la condițiile de detenție și aresturile din România este aproape de finalizare, acesta urmând a lua în considerare și jurisprudența CEDO.

Victor Ciorbea a insistat pe necesitatea  întăririi legăturilor dintre Avocatul Poporului și Consiliul Europei prin organizarea de programe de training și schimburi de experiență între specialiștii celor două instituții.

Membrii delegației Consiliului Europei au apreciat, la rândul lor, că este nevoie de o consolidare a legăturii intre CoE și statele membre, spre o mai bună cunoaștere a problemelor cu care se confruntă acestea.

Citeşte mai multe despre:   Avocatul Poporului,   Victor Ciorbea,   refugiati