Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind lipsa apei calde şi căldurii în Capitală

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind lipsa apei calde şi căldurii în Capitală

Un articol de: George Lupu - 15 Dec 2020, 10:22
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind lipsa apei calde şi căldurii în Capitală Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Problema lipsei apei calde şi a căldurii în București a ajuns în atenția Avocatului Poporului care anunță că s-a sesizat din oficiu, solicitând primăriei generale și primăriilor de sector să comunice măsurile pe care le au în vedere pentru soluționarea problemelor.

 

Solicitarea Avocatului Poporului
 

"Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din numeroase articole de presă despre lipsa apei calde şi a căldurii în toate sectoarele din Bucureşti. Având în vedere că problema lipsei apei calde şi a căldurii reprezintă o chestiune de sănătate publică, mai ales că România se confruntă cu lupta împotriva virusului COVID-19, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, au fost efectuate demersuri la toate primăriile de sector, precum şi la Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a ne comunica măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condiţiilor de trai normale în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja", a transmis Avocatul Poporului.

În cursul săptămânii trecute peste 2.700 de imobile din Capitală, majoritatea blocuri, nu au deloc apă caldă sau căldură ori agentul termic nu este livrat la parametri, astfel că apa caldă și caloriferele sunt mai mult reci.

Cele mai multe blocuri afectate au fost cele din Sectoarele 2, 3, 4 și 5. Cauza a reprezentat-o o avarie la CET SUD, produsă vineri noapte care a fost reparată luni, dar temperatura este crescută treptat, iar la capetele de rețea, din cauza țevilor vechi și degradate, apa ajunge rece.

Și CET Grozăvești a livrat apă la temperatură mai scăzută. Pentru reolvarea problemei a fost pus un nou cazan în funcțiune.

De vină mai sunt și câteva avarii produse în rețeaua Termoenergetica, însă numărul de blocuri afectate este semnificativ mai mic - 256 de imobile din totalul de 2.700.

 

Ce spune Nicușor Dan despre problema lipsei apei calde

 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, scrie duminică, într-o postare pe Facebook, că fostul edil, Gabriela Firea, ”este sursa frigului din apartamentele” bucureștenilor. Nicușor Dan a făcut o listă cu lucrurile care, spune el, nu au fost îndeplinite de fosta administrație a Capitalei, printre care enumeră faptul că nu a fost modernizată rețeaua de termoficare care a devenit ”la propriu, un ciur prin care se risipesc banii” cetățenilor. Totodată, actualul primar a prezentat și o listă a realizărilor sale din primele șase săptămâni de mandat, menționând, printre altele, ieșirea din insolvență a Elcen.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Nicușor Dan acuză fosta administrație a Capitalei pentru problemele cu căldura și apa caldă din București

”Avem 6 săptămâni de când încercăm să ținem pe linia de plutire un oraș făcut praf și să punem bazele dezvoltării viitoare. Nu vreau să pierdem timpul în polemici și să ne scuzăm invocând greaua moștenire. Dar tupeul, obrăznicia și minciuna fostului primar general depășesc orice limită și nu pot să nu răspund.

Ca să fie foarte clar, Gabriela Firea este sursa frigului din apartamentele dumneavoastră. Despre ce vom putea noi îmbunătăți, după dezastrul făcut de ea, putem fi punctual și în timp evaluați de bucureșteni. Nu am promis miracole, ci administrație onestă și eficientă”, și-a început Nicușor Dan postarea, pe care o continuă cu lista obiectivelor pe care predecesoarea sa  nu le-a bifat în cei patru ani de mandat.

Citeşte mai multe despre:   Renate Weber,   Nicusor Dan,   Gabriela Firea,   Avocatul Poporului