Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocatul Prinţului Paul: Clientul meu are o datorie de 4,7 milioane de lire sterline, pe care vrea să o plătească cash

Avocatul Prinţului Paul: Clientul meu are o datorie de 4,7 milioane de lire sterline, pe care vrea să o plătească cash

Un articol de: - 10 Sep 2015, 18:13
Avocatul Prinţului Paul: Clientul meu are o datorie de 4,7 milioane de lire sterline, pe care vrea să o plătească cash Foto: radioiasi.ro Eveniment

Mircea Andrei, avocatul Prințului Paul, a declarat că executarea silită a clientului său este doar un exercițiu de imagine, în condițiile în care acesta intenționează să plătească datoria de 4,7 milioane de lire sterline pe care o are către un britanic, informează Mediafax.

Avocatul a spus într-o conferință că procesul a început în perioada 2006-2007, când ziarul britanic condus de Marco Houston a publicat un articol negativ la adresa prinţului Paul.

Mircea Andrei susține că Prințul a convenit cu Houston să publice un alt articol, de data aceasta pozitiv, pentru a nu-l da în judecată. Cei doi au ajuns apoi să se împrietenească, iar Paul chiar l-a împrumutat pe jurnalist cu două milioane de lire, bani de care acesta avea nevoie pentru a-și salva publicația de la faliment.

Avocatul mai spune că, la un moment dat, Houston a publicat un alt articol negativ, de data aceasta la adresa principelui Radu. Acesta l-a dat în judecată pe Houston și a câștigat despăgubiri morale de două milioane de lire sterline.

În această situație, susține Andrei, Houston a apelat la serviciile aceleiaşi firme de avocatură pe care o angajase şi principele Radu şi l-a chemat la rândul său în judecată pe prinţul Paul, pe care l-a indicat drept sursă pentru articolul împotriva principelui Radu. Britanicul a câștiga procesul, iar Prințul Paul a fost obligat să-i plătească lui Houston două milioane de lire sterline, adică banii pe care jurnalistul trebuie să-i dea principelui Radu, plus alte 2,7 milioane de lire cheltuieli de judecată.

Avocatul a spus că decizia este nedreaptă, dar, chiar și așa, prințul Paul intenționează să plătească datoria, după ce decizia judecătorilor britanici a devenit executorie şi în România printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti din iunie 2015.

”Prinţul Paul recunoaşte suma de 4,7 milioane de lire ca datorie. Doi avocaţi au încercat să discute achitarea sumei, însă executorul a pus în schimb executare pe domiciliu. Îl lăsăm acum să facă evaluarea bunurilor, care oricum nu pot acoperi suma care trebuie executată pentru că intenţionăm să plătim cash. Cred că în niciuna din casele celor mai bogaţi oameni din România nu pot fi găsite bunuri care să valoreze atât de mult. Executarea silită este doar un exerciţiu de imagine", a declarat avocatul Mircea Andrei.

Acesta a mai spus că Prințul Paul va apela la o casă de avocatură din Marea Britanie dacă Houston nu-i va achita datoria de două milioane de lire.

Citeşte mai multe despre:   Casa Regala,   proces,   datorie,   Marea Britanie