Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocatul român Gheorghiță Mateuț l-a reprezentat pe Vladimir Plahotniuc. Câți bani a primit de la oligarhul moldovean

Avocatul român Gheorghiță Mateuț l-a reprezentat pe Vladimir Plahotniuc. Câți bani a primit de la oligarhul moldovean

Un articol de: George Lupu - 15 Sep 2020, 12:39
Avocatul român Gheorghiță Mateuț l-a reprezentat pe Vladimir Plahotniuc. Câți bani a primit de la oligarhul moldovean Sursa foto: avocatura.com Eveniment

Celebrul avocat român Gheorghiță Mateuț, cunoscut pentru procesele în care a reprezentat mulți politicieni români acuzați de corupție, l-a reprezentat și pe oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc.

 

Avocatul român Gheorghiță Mateuț l-a reprezentat pe Vladimir Plahotniuc pentru suma de 40.000 de dolari

 

Potrivit unei investigații RISE Moldova, pe 31 martie 2017,  oligarhul moldovean a plătit către avocatul român 40.000 de dolari, într-o perioadă în care și-a angajat și numeroși avocați americani, în pregătirea fugii sale din Republica Moldova.

"Plahotniuc își tatona demult terenul de retragere acolo (SUA - n.r.), beneficiind până atunci de consultanță în domeniul migrației de la o altă casă de avocatură, tot din Statele Unite. Se numește Candela Eig Jurgens LLC și este condusă de trei foști procurori federali, care au activat în Departamentul de Securitate Internă și Imigrare a SUA și care îi consiliază acum pe aspiranții la Green Card, cetățenie sau viză americană. Serviciile lor au costat peste 45 de mii de dolari, arată o tranzacție din 14 iunie 2018.

Mateuț a explicat pentru Newsweek România că l-a reprezentat pe Plahotniuc în speța dublei identități.  Dosarul a fost clasat.

Plahotniuc a mai avut un dosar la DIICOT, care se află încă la procurori, însă Mateuț susține că nu mai colaborează cu oligarhl moldovean.

 

Oligarhul se ascunde în SUA, după transferul pașnic de putere de la Chișinău


Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova după transferul pașnic de putere de la Chișinău, din iunie 2019, când blocul pro-european și socialiștii președintelui pro-rus făceau o alianță neașteptată, ce ar fi fost încuviințată pe plan extern, pentru a-l îndepărta pe oligarh de la cârma politicii de peste Prut și pentru a pune capăt negocierilor interminabile de după niște alegeri care au generat un parlament fragmentat, fără o majoritate clară. El pleca din țară la puțin timp după demisia guvernului democrat Filip.

Cu un mandat de arestare în lipsă pe numele său, Vladimir Plahotniuc, care deține cetățenie română și chiar o dublă identitate, s-ar ascunde în SUA la ora actuală, fapt confirmat chiar de Ambasada americană la Chișinău.

Chiar și așa, în prima parte a anului 2020, Departamentul de Stat al SUA îi declara atât pe Vladimir Plahotniuc, cât și pe familia sa indezirabili pe teritoriul american, acuzându-l pe oligarhul fugar că „a subminat statul de drept” și a compromis „sever independența instituțiilor democratice din Republica Moldova”. UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Plahotniuc