Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocatul Viorel Mocanu: Există posibilitatea ca Oprescu să fie din nou internat, la un alt spital. El vrea să fie liber ca să lupte cu arme egale cu reprezentanții Ministerului Public și cu denunțătorul (VIDEO)

Avocatul Viorel Mocanu: Există posibilitatea ca Oprescu să fie din nou internat, la un alt spital. El vrea să fie liber ca să lupte cu arme egale cu reprezentanții Ministerului Public și cu denunțătorul (VIDEO)

Un articol de: - 30 Sep 2015, 14:47
Avocatul Viorel Mocanu: Există posibilitatea ca Oprescu să fie din nou internat, la un alt spital. El vrea să fie liber ca să lupte cu arme egale cu reprezentanții Ministerului Public și cu denunțătorul (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Viorel Mocanu, unul dintre avocații lui Sorin Oprescu, a declarat că edilul suspendat al Capitalei a fost externat marți la cerere, pentru că a dorit să fie prezent miercuri în fața instanței pentru a-și susține nevinovăția.

Apărătorul lui Oprescu a anunțat și că raportul medical realizat în urma investigațiilor la care a fost suspus Oprescu va fi gata în cursul zilei de miercuri și că, în funcție rezultatele cuprinse în document, s-ar putea lua decizia ca primarul suspendat să fie din nou internat.

”Domnul Oprecu a dat declarații în sală, acesta fiind și motivul pentru care a dorit în mod expres să fie externat ieri, ca să fie prezent astăzi să își poată susține cauza și să își exprime punctul de vedere în fața magistratului care urmează să decidă asupra măsurii preventive”, a declarat Viorel Mocanu.

Întrebat dacă edilul suspendat al Capitalei a fost externat la solicitarea sa, avocatul a răspuns afirmativ.

”Da, pentru că raportul în ceea ce privește analizele, astăzi este gata, contrar surselor dumneavoastră care susțin că este sănătos. Ceea ce știm noi este total opus. Urmează și un alt set de investigații și starea de sănătate a fost degradată în ultimele 15 zile în Arestul central. Urmează a se lua o decizie în baza acestui raport care astăzi este definitivat. Există posibilitatea să fie din nou internat, la un alt spital, în funcție de ce decid medicii”, a explicat apărătorul lui Sorin Oprescu.

Viorel Mocanu a mai declarat că în fața instanței, edilul suspendat a afirmat că vrea să fie liber pentru a-și putea demonstra nevinovăția.

”Încă o dată și-a susținut nevinovăția și dorește să fie liber ca să lupte cu arme egale cu reprezentanții Ministerului Public și cu coinculpatul denunțător”, a precizat avocatul.

Totodată, potrivit lui Viorel Mocanu, în timpul transferului lui Sorin Oprescu de la Spitalul Universitar către Arestul Central ar fi existat un incident.

”A existat un incident la momentul în care a fost preluat de la Spitalul Universitar, în sensul că, venea după o intervenție chirurgicală la mâna dreaptă, la încheietură, și a solicitat să nu îi fie puse cătușele. Șeful de escortă putea, potrivit articolului 16 din legea 254/2013, să aprecieze dacă se impune imobilizarea cu cătușe în timpul transportului sau nu. Am înțeles că ar fi existat replica la această solicitare că așa trebuie să fie filmat”, a explicat avocatul.

Întrebat dacă Sorin Oprescu pune mai presus acest proces decât propria sănătate, avocatul a declarat: ”Este un om luptător și își dorește foarte mult să își dovedească nevinovăția, cumva, cu orice preț”.

De asemenea, apărătorul lui Oprescu a precizat că edilul suspendat al Capitalei nu a luat legătura cu iubita sa, medic la Spitalul Universitar, în perioada în care acesta a fost internat.

”Domnia sa a stat singur într-un separeu, într-o încăpere în care se aflau mai multe persoane. Se afla sub arest, doamna doctor nu are nicio legătură cu investigațiile care i-au fost efectuate, ci lucrează într-o altă secție”, a explicat Viorel Mocanu.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor hotărî miercuri dacă edilul suspendat al Capitalei va fi eliberat. Instanța judecă cererea procurorilor DNA de prelungire a măsurii arestului preventiv pentru Sorin Oprescu, în dosarul în care acesta este acuzat de luare de mită.

Avocat: Sorin Oprescu ar putea fi internat din nou


Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu,   avocat,   spital,   raport,   instanta,   arest preventiv