Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Soția fostului ministru Andrei Gerea a primit un ajutor social consistent de la Transgaz, pe lângă salariul pentru funcția de specialist în relații publice (FOTO)

Soția fostului ministru Andrei Gerea a primit un ajutor social consistent de la Transgaz, pe lângă salariul pentru funcția de specialist în relații publice (FOTO)

Un articol de: Roxana Mirea - 21 Mar 2020, 12:03
sursa Foto: bitpress.ro Galerie foto (1) Eveniment

Ayten Gerea, soția fostul ministru Andrei Gerea, a primit anul trecut de la Transgaz un ajutor social în valoare de 18.730,68 lei.

Pe lângă acest ajutor social, femeia mai primește de la aceeași companie și un salariu pentru funcția de specialist în relații publice.

Andrei Gerea a fost ministru al Economiei și al Energiei în Guvernul Ponta, iar acum este deputat ALDE.

Pe lângă salarii, angajații Transgaz SA pot primi și ajutoare sociale.

Transgaz este o companie deținută de către statul român prin Secretariatul General al Guvernului (58,51%) și de către alți acționari (41,49%), cu o capitalizare totală de aproape 1 miliard euro, conform cetateanul.net.

Toate aceste informații privind ajutoarele sociale apar în documentul acesta.

Veniturilor soților Gerea ajung la suma de 250.845 lei. Doar în 2018 Ayten Gerea a avut venituri salariale de 110.841 lei. Aceste sume le-a încasat de la Transgaz, unde soția fostului ministru lucrează ca specialist în relații publice, și de la Romaqua SA – pentru servicii de consultant marketing.

„La nivelul SNTGN TRANSGAZ SA, acordarea de ajutoare sociale salariaţilor este reglementată prin procedura de proces PP-52, şi se derulează prin Serviciul Administrativ și Activități Corporative care instrumentează cererile de ajutor social primite din partea angajaţilor (în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă în vigoare) şi le supune spre aprobare Consiliului de Administraţie”, se arată în documentele oficiale ale Transgaz.

Deputatul ALDE Andrei Gerea a declarant pentru cetateanul.net că  „este vorba de pachetul salarial, prin care sunt decontate anumite servicii, de sănătate și altele de genul ăsta”, a mărturisit acesta cu privire la ajutorul social primit de soția lui.

Totuși, deputatul ALDE a vrut să puncteze faptul că soția lui are o funcție importantă și muncește pentru banii ei.

„ Am văzut că ați făcut trimitere la calitatea de soție a mea, dar să știți că muncește foarte mult pentru Transgaz și eu cred că ar merita să faceți o anchetă și cu privire la ce face ea (n.r. la Transgaz) și cât umblă prin țară, inclusiv cu mașina proprie, ce probleme a rezolvat pe zona BRUA, cum s-au obținut aprobările. Ar fi o chestie foarte interesantă sp vedeți ce înseamnă să iei aprobări pentru un proiect cum este BRUA și cum administrațiile locale zici că toate sunt cu piciorul pe frână. Eu vă spun că ați avea niște surprize în ceea ce o privește. La restul nu mă bag…”, a declarant Andrei Gerea.

Ayten Gerea nu este un caz izolat. Au beneficiat de ajutor social și alți angajați ai companiei Transgaz. Doar anul trecut, compania a acordat ajutoare sociale în valoare de 395.486 lei, unui număr de 34 de personae, iar în perioada 2015-2019, compania a cheltuit pe aceste ajutoare 1.19 milione lei.