Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un român este favorit la funcţia de Director General al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică

Un român este favorit la funcţia de Director General al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Oct 2019, 22:38
Foto: Cornel Feruță (sursă: hepta.ro) Eveniment

Ambasadorul român Cornel Feruță a primit votul formal al Consiliului Guvernatorilor al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) pentru funcţia de Director General, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al organizaţiei.

"Consiliul Guvernatorilor (CG) al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) s-a reunit pe 21 octombrie 2019, la Viena, pentru etapa votului formal dedicat alegerii noului Director General al Agenției", a precizat comunicatul.

Conform agenţiei, în primă rundă de vot, Cornel Feruță s-a clasat pe locul doi, la doar un vot distanta de primul clasat.

"În primă rundă de vot, statele membre în Consiliul Guvernatorilor și-au exprimat opțiunile referitoare la cei trei candidați rămași în competiție, printre care și candidatul României, ambasadorul Cornel Feruță, Director General în exercițiu al AIEA. 

Rezultatele votului au fost următoarele: ambasadorul Cornel Feruță (14 voturi), Rafael Grossi (15 voturi), Lassina Zerbo (5 voturi) și 1 abținere. În urma acestor rezultate, candidatul cu cel mai mic număr de voturi, Lassina Zerbo, a părăsit competiția."

În a doua rundă de vot însă, Cornel Feruță a fost votat pe primul loc, cu un vot în faţa celui care câştigase prima rundă.

"În aceeași zi a fost organizată o nouă rundă formală de vot, în care statele membre și-au exprimat opțiunile referitoare la cei doi candidați rămași în cursă. Rezultatele votului sunt: ambasadorul Cornel Feruță (17 voturi), Rafael Grossi (16 voturi) și 2 abțineri."

"Opțiunile exprimate în cele două runde de vot formal din 21 octombrie 2019 au reconfirmat sprijinul în creștere acordat candidatului român la nivelul Consiliului Guvernatorilor AIEA", a mai precizat Consiliul Guvernatorilor (CG) al AIEA.

 
Loading...