Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Captură record de materiale pirotehnice, unele cu risc mediu, făcută de poliţie

Captură record de materiale pirotehnice, unele cu risc mediu, făcută de poliţie

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Dec 2019, 17:30
Sursă foto: Pixabay Eveniment

Poliţiştii din Brăila au confiscat o tonă şi jumătate de materiale pirotehnice, încadrate la categoriile F1 - F3 şi în valoare de 80.000 de lei, transmite News.ro.

Materialele au fost confiscate în urma unei percheziţii făcute la un depozit din municipiul Brăila, închiriat de către un bărbat de 47 de ani din Brăila.

Potrivit legislaţiei în vigoare, doar articolele pirotehnice din categoria F1 pot fi utilizate pe tot timpul anului. În această categorie sunt incluse obiecte pirotehnice foarte mici precum artificiile. Categoria cuprinde, în general, articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utiliarii în spaţii restrânse, inclusiv în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă.

Categoria F3 cuprinde, însă, articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc mediu. Acestea sunt destinate utilizării în exterior în spații deschise vaste și al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătății umane.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice avea o valoare de 80.000 de lei şi a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fos întocmit un dosar penal pentru operaţiuni fără drept cu materiale pirotehnice.

 
Loading...