Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Câte secţii vor exista în turul doi al alegerilor și ce bază materială a cerut MAE de la AEP

Câte secţii vor exista în turul doi al alegerilor și ce bază materială a cerut MAE de la AEP

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Noi 2019, 19:09
Sursă foto: Facebook / Klaus Iohannis Eveniment

Românii din diaspora vor putea vota în 835 de secţii de votare, în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), de marţi.

MAE a şi solicitat Autorității Electorale Permanente (AEP) următoarea bază materială:

  • 4.608.175 buletine de vot  (cu 107.068 mai multe decât în primul tur)
  • 2.866.260 timbre autocolante

Comunicatul integral al Ministerului Afacerilor Externe (MAE):

În conformitate cu atribuțiile ce revin Ministerului Afacerilor Externe, conform legislației în vigoare, cu privire la organizarea în străinătate a alegerilor pentru Președintele României din anul 2019, Ministrul Afacerilor Externe a transmis astăzi, 12 noiembrie, Autorității Electorale Permanente numărul total al materialelor de vot necesare organizării în străinătate a procesului electoral aferent turului 2 de scrutin pentru alegerea Președintelui României: 4.608.175 buletine de vot și 2.866.260 timbre autocolante. 

Aceste cantități sunt rezultatul informării de către misiunile diplomatice și consulare, la solicitarea Centralei MAE, cu privire la necesarul de buletine de vot și alte materiale pentru turul 2. Numărul de buletine de vot solicitat de misiuni pentru turul 2 este mai mare cu 107.068 decât cel solicitat pentru primul tur. 

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea vota în cele 835 de secții de votare organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru acest proces electoral. 

Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanța că cetățenii români din străinătate să voteze în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în fiecare din zilele de 22, 23 și 24 noiembrie 2019, începând chiar cu ziua de vineri, 22 noiembrie, pentru a evita aglomerarea în ultima zi. 

Citeşte mai multe despre:   alegeri prezidentiale,   AEP,   MAE
 
Loading...