Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CCR s-ar putea pronunţa cu privire la acuzaţiile Liei Savonea de 'ingerinţă gravă în activitatea procurorilor' aduse Anei Birchall

CCR s-ar putea pronunţa cu privire la acuzaţiile Liei Savonea de 'ingerinţă gravă în activitatea procurorilor' aduse Anei Birchall

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Dec 2019, 09:58
Sursă foto: hepta.ro Eveniment

Curtea Constituţională a României (CCR) ar putea pronunţa, miercuri, decizia asupra cererii fostului preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională cu fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, arată Agerpres.

Pe data de 8 octombrie, Lia Savonea a denunţat o "criză fără precedent" din cadrul CSM generată de lipsa cvorumului de la şedinţele de plen. În plus, Lia Savonea a acuzat-o pe Ana Birchall de "ingerinţă gravă în activitatea procurorilor" şi "acţiuni de subminare a autorităţii CSM". Motiv pentru care ar fi sesizat CCR.

De precizat că ministrul Justiţiei este membru CSM.

În replică, Ana Birchall a precizat că: „Șefa CSM (Lia Savonea - n.r.) recidivează în încălcarea atribuţiilor Plenului CSM și ale ministrului Justiţiei”.

Lia Savonea a sesizat CCR după ce, cu puţin timp înainte, a fost ţinta mai multor critici. P parte a acestor veniseră din partea asociaţiilor "Forumul Judecătorilor din România" şi "Iniţiativa pentru Justiţie", care au solicitat demisia Liei Savonea pe motiv că ar fi propus "în secret" modificarea Legii de funcţionare şi organizare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Una dintre propunerile ei fiind ca venitul soţului său soţiei persoanei care depune declaraţia de avere să fie anonimizat. 

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Ana Birchall,   Lia Savonea
 
Loading...