Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul se reuneşte în şedinţă, pe ordinea de zi fiind incluse mai multe proiecte menite sa întoarcă măsuri aplicate de PSD. Despre ce este vorba

Guvernul se reuneşte în şedinţă, pe ordinea de zi fiind incluse mai multe proiecte menite sa întoarcă măsuri aplicate de PSD. Despre ce este vorba

Un articol de: Redacția B1.ro - 10 Dec 2019, 09:39
Sursă foto: Facebook / Guvernul României Eveniment

Guvernul se reuneşte în şedinţă, pe ordinea de zi fiind incluse mai multe proiecte pentru care urmează să îşi asume răspunderea și care sunt menite să întoarcă o parte a "reformelor" introduse de guvernările succcesive ale PSD.

Mai exact proiectele sunt:

  • modificările la legile justiţiei;
  • abrogarea OUG 51/2019;
  • legea plafoanelor bugetare;
  • prezentarea proiectului privind OUG 114 - pentru acesta din urmă, Guvernul îşi va asuma răspunderea cu altă ocazie.

Potrivit declaraţiilor vicepremierului Raluca Turcan, de marţi, în şedinţa de marţi se va discuta şi elaborarea unei ordonanţe de urgenţă prin care să se permită tuturor spiţatelor din România să desfăşoare programe de rezidenţiat.

Cum funcţionează procedura asumării răspunderii unei legi de către Guvern

În situaţia în care Guvernul României îşi asumă răspunderea pe o lege şi nu este depusă nicio moţiune de cenzură, atunci legea respectivă trece de parlament fără să mai fie votată de plen.

În situaţia în care Guvernul României îşi asumă răspunderea pe o lege, dar este depusă o moţiune de cenzură, atunci există două posibilităţi. Dacă moţiunea trece, atunci legea este respinsă, iar Guvernul este demis automat. În situaţia în care moţiunea nu trece, atunci legea trece de parlament fără să mai fie supusă votului plenului.

 
Loading...