Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment B1 întâmpină Paștele cu emisiuni și filme de sărbătoare: De la invitați de seamă, în culisele nunţii regale!

B1 întâmpină Paștele cu emisiuni și filme de sărbătoare: De la invitați de seamă, în culisele nunţii regale!

Un articol de: - 21 Apr 2011, 17:55
B1 întâmpină Paștele cu emisiuni și filme de sărbătoare: De la invitați de seamă, în culisele nunţii regale! Eveniment

B1 te invită să petreci sărbătorile Pascale cu emisiuni de colecție și filme de excepție. În Vinerea Mare, de la ora 21.00, este programată o ediţie specială a emisiunii „Nemuritorii”, în cadrul căreia actriţa Stela Popescu va dezvălui secretele împlinirii spirituale şi profesionale. Interviul este realizat de tânăra actriţă Irina Drăgănescu.

Cele mai importante mistere şi miracole ale Bibliei sunt descifrate în cadrul unui documentar pasionant, „Secretele Bibliei”, difuzat în două părţi (vineri, 22 aprilie, ora 23.00 şi sâmbătă, 23 aprilie, de la 23.30).

În fiecare dintre cele două părţi, se porneşte de la o întâmplare biblică şi, pe baza cercetărilor făcute şi a descoperirilor ştiinţifice, se explică mecanismele din spatele fiecărei minuni din Vechiul Testament.La un moment dat, se face referire la episodul în care Moise a despărţit Marea Roşie în două, astfel încât poporul său să poată fugi din Egipt. În realitate, există stânci subacvatice pe tot drumul dintr-o parte în alta a Mării Roşii. Dacă vântul bate suficient de tare dintr-o anumită direcţie, efectul Venturi face ca apa să se “îngrămădească” spre vârful stâncilor, iar poteca de rocă subacvatică e dezvăluită. Fenomenul se întâmplă şi în zilele noastre, doar că e foarte rar ca vântul să aibă suficientă putere încât să ţină apa pentru ca cineva să aibă vreme să treacă de pe un mal pe altul. Este foarte posibil ca acel om să fie prins de valuri când vântul se opreşte, aşa cum e descris în Biblie că i s-a întâmplat lui Ramses şi armatei lui.

Promo - Secretele Bibliei


Pentru sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 14.00, “Săptămâna mondenă” a pregătit o ediţie de colecţie. Patru mame celebre – Roxana Iliescu, Bianca Brad, Sanda Ladoşi şi Iuliana Marciuc s-au întâlnit în curtea celei din urmă, unde iepuraşul a ascuns cadouri în toate cotloanele verzi ale grădinii. Cele patru au vopsit ouă şi au discutat foarte serios despre cum se face educaţia celor mici.

Un alt moment important al acestei ediţii speciale de Paşte în reprezintă prezenţa Roxanei Iliescu la “Oscarurile muzicii populare româneşti”, de unde s-a întors cu tolba plină de urări pentru telespectatorii B1.

În plimbările sale prin Bucureşti, Roxana a aflat că iepuraşul ar avea nevoie de ajutor, drept pentru care trupa de teatru pentru copii Zurli a prezentat un spectacol inedit, unde micuţii au adus cadouri.

“Generaţia cu cheia de gât” despre iertare şi capcanele internetului

În ediţia de Paşte, invitatul Sandei Nicola este un călugăr ortodox din generaţia “cu cheia de gât”. Părintele Alexie Ichim are 39 de ani şi este stareţ al Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din judeţul Suceava. Înainte de a intra în viaţa monahală, a fost student al Facultăţii de Drept din Iaşi. Trăieşte izolat, la schitul său dintre dealuri, unde are în grijă zeci de bătrâni aflaţi în nevoie, dar e conectat la toate frământările generaţiei din care provine. Duminică, 24 aprilie, la ora 12.00, la “Generaţia cu cheia de gât”, părintele Alexie vorbeşte despre iertare, carierism, condiţia femeii în societatea modernă, despre beneficiile şi capcanele internetului.

Promo - Generaţia cu cheia de gat


În prima zi de Paşte, Mihai Mărgineanu şi Cătălin Neamţu asigură trei ore de distracţie maximă, în ediţia specială „Bazar Bizar”, de la ora 16.00. Loredana, Nico, Rodica Popescu Bitănescu, Claudiu Bleonţ, Jean Paler, trupa de teatru ImproVizaţi, Nicu Gigantu, Mahala Rai Banda şi mulţi alţii vor face un spectacol de neuitat pentru toţi telespectatorii B1.

Promo - Bazar Bizar


Film de Oscar şi poveşti cu prinţi şi prinţese

Weekendul 23 – 24 aprilie vine cu două filme de senzaţie. Drama britanică “Enigma” (difuzată sâmbătă, de la ora 21.00) prezintă o Kate Winslet surprinzătoare, iar acţiunea are loc în martie 1943, într-o bază secretă a armatei britanice.

Promo - Enigma


Celebrul “Traffic” al lui Steven Soderbergh, film câştigător a patru premii Oscar şi două Globuri de Aur, dezvăluie lumea plină de riscuri a traficului de droguri, prin prisma unor povestiri independente, spuse din perspective diferite: cea a unui consumator de droguri, a unui politician sau cea a unui traficant. Poveştile sunt montate cu măiestrie şi formează un fir narativ deosebit de cursiv, chiar dacă personajele nu se întâlnesc.Pe lângă interpretarea desăvârşită a lui Benicio Del Toro, filmul evidenţiază măsura talentului a doi alţi mari actori: Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones.

Promo - Traffic


În culisele nunţii regale

Luni, 25 aprilie
, în cadrul unei ediţii de sărbătoare a producţiei “Evenimentul zilei”, moderată de Robert Turcescu şi Ion Cristoiu, B1 face o incursiune captivantă într-o lume de poveste, prin intermediul documentarului “William şi Kate – în culisele nunţii regale”.

Ca o avanpremieră la fastuoasa ceremonie care va avea loc la Londra, pe 29 aprilie, B1 vă oferă informaţii de ultimă oră din culisele celui mai important eveniment al anului. Aflaţi amănunte despre specialităţile culinare din meniul nunţii, celebrităţile invitate, cine vor fi cavalerii şi domnişoarele de onoare sau ce creator celebru a conceput rochia viitoarei mirese. În a doua zi de Paşte, de la ora 21.00, aveţi ocazia să aflaţi cum sunt, de fapt, prinţul William şi Kate Middleton în spatele uşilor închise.

Promo - Evenimentul Zilei


Citeşte mai multe despre:   program,   Paste,   nunta regala,   Stela Popescu