Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, laureatul unui premiu primit de Winston Churchill şi Angela Merkel pentru apărarea statului de drept şi a independenţei justiţiei. Pentru ce alte lucruri a mai fost remarcat preşedintele (FOTO, VIDEO)

Klaus Iohannis, laureatul unui premiu primit de Winston Churchill şi Angela Merkel pentru apărarea statului de drept şi a independenţei justiţiei. Pentru ce alte lucruri a mai fost remarcat preşedintele (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Dec 2019, 17:49
Sursă foto: Hepta.ro Galerie foto (1) Eveniment

Preşedintele României va primi, în 2020, Premiul 'Carol cel Mare' pentru merite europene, pentru apărarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, dar şi pentru modul în care a încurajat cooperarea intre statele-membre Uniunii, relatează B1 TV.

Anunţul a fost dat publicităţii de conducerea Societăţii de Decernare a Premiului Internaţional 'Carol cel Mare'. 

Potrivit Societății din Aachen, în 2020, va fi omagiat "un militant proeminent pentru valorile europene, pentru libertate şi democraţie, pentru drepturile minorităţilor şi diversitate culturală".

"Cu mare angajment şi succes, Klaus Iohannis a condus România pe calea unei politici pro-europene şi de apărare a statului de drept", se mai arată în motivarea deciziei societății.

Klaus Iohannis a mai fost apreciat pentru eforturile depuse în direcția apărării statului de drept şi a independenţei justiţiei din România, pentru întărirea Uniunii Europene, pentru modul în care şi-a asumat obiectivele ei, dar şi pentru faptul că a stimulat cooperarea între ţările membre.

"Prestaţia sa reprezintă unul din cele mai mari progrese sub aspectul integării, din 1989 încoace", a adăugat Societatea de la Aachen.

Premiul 'Carol cel Mare' se decernează anual, începând din anul 1950, persoanelor care s-au remarcat prin activitatea depusă în slujba ideii europene. Distincția îşi trage numele de la împăratul romano-german cu acelaşi nume, care a trăit în secolele 8-9 după Hristos şi care şi-a propus refacera Imperiului Roman de Vest.

Printre cei care au mai primit această distincţie se mai numără Papa Francisc, Winston Churchill, Helmut Kohl, Angela Merkel, François Mitterrand sau regina Beatrix a Olandei. În 2018, ea a revenit preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, iar în 2019 i-a fost acordată secretarului general al ONU, António Guterres.

Klaus Iohannis îşi va primi premiul pe 21 mai 2020.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
Loading...