Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerului Apărării Naţionale se implică în cazul de la Timişoara și trimite o echipă de specialişti. Ce vor verifica ei

Ministerului Apărării Naţionale se implică în cazul de la Timişoara și trimite o echipă de specialişti. Ce vor verifica ei

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Noi 2019, 09:30
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu Eveniment

O echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) se deplasează, joi, la Timişoara, pentru a face verificări suplimentare cu echipamente specializate în blocurile de garsoniere unde s-a făcut dezinsecţie şi deratizare cu substanţa toxică "Delicia - Gastoxin", transmite News.ro.

”În urma rezultatelor obţinute după aceste verificări, în cursul dimineţii zilei de 21.11.2019 se va efectua o acţiune de neutralizare, decontaminare şi igienizare a acestor spaţii, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor. La finalizarea acestor acţiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocuri de locuinţe de la adresele Mioriţa nr. 4 şi Vaida Voievod nr.1”, au precizat autorităţile din Timişoara, citate de News.ro.

NJu s-a specificat exact în ce vor consta acţiunile de neutralizare, decontaminare şi igienizare, decizia urmând a fi luată de specialiştii DSP.

Ce a făcut Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş până acum

  • DSP Timiş a prelevat şase probe de apă din locuinţele şi spaţiile comune afectate, dar şi de la o fântână publică din apopierea blocului. Rezultatele au arătat că apa este potabilă.
  • DSP Timiş a constatat că societatea de deratizare/dezinsecţie nu mai funcţiona la adresa punctului de lucru declarat şi nici la sediul acesteia.

Ce fel de substanţa s-a folosit

Potrivit Ministerului Sănătăţii, substanţa toxică "Delicia - Gastoxin" este certificată pentru a fi folosită "strict în interiorul silozurilor goale, al celulelor de depozitare goale, stive, camere de depozitare goale, alte clădiri etanşe la gaze (închise/sigilate, libere)". Este fiind interzisă folosirea ei în spaţii de locuit.

Care este starea răniţilor

Miercuri seară, mai erau internate 43 de persoane. 

  • 32 copii erau internaţi la Spitalul ”Louis Ţurcanu”
  • 8 adulţi erau internaţi la Spitalul Judeţean
  • 3 adulţi erau internaţi la Spitalul Municipal

Marţi seara, fuseseră raportat un număr de 33 de persoane internate.

  • 9 pacienţi erau internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” 
  • 3 pacienţi erau internaţi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă 
  • 21 de copii erau internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “ Louis Ţurcanu” 
Citeşte mai multe despre:   mapn
 
Loading...