Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Mediului a anunţat următoarele planuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon ale României

Ministrul Mediului a anunţat următoarele planuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon ale României

Un articol de: Redacția B1.ro - 02 Dec 2019, 19:19
Sursă foto: Hepta.ro / Facebook / Costel Alexe Eveniment

Îndeplinirea ţintelor de reducere de emisii pentru 2030 presupune o transformare profundă la nivelul societăţii româneşti, a comportamentului şi a modelului economic şi vom porni acest lucru de îndată ce ne vom întoarce acasă, prin convocarea Comisiei Naţionale de Schimbări Climatice, a declarat, luni, la Madrid, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, citat de Agerpres.

"Este foarte important de subliniat că la nivel european facem toate eforturile în acest sens. Ne aflăm aici să finalizăm pachetul de reguli de implementare a Acordului de la Paris. O dată cu aceasta, vom intra într-o eră cu totul nouă, aceea de implementare, aceea de a face cu adevărat ca lucrurile să se întâmple", a mai afirmat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Costel Alexe fiind prezent la a 25-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite (COP25), unde se discută despre adaptarea la schimbările climatice şi despre mecanismele bazate pe piaţă şi non-piaţă privind carbonul, printre altele.

"România şi-a atins ţintele de reducere asumate pentru anul 2020, însă atingerea ţintelor pentru 2030 reprezintă atât o provocare, cât şi o oportunitate pentru dezvoltarea inteligentă a economiei naţionale. Voi lucra împreună cu colegii mei din guvern pentru a identifica soluţiile cele mai bune pentru fiecare sector al economiei. Vom implica toţi actorii, din zona instituţiilor publice, a mediului de business, a mediului financiar-bancar, a mediului academic şi societăţii civile, în asumarea eforturilor pe care trebuie să le depunem cu toţii", a adăugat ministrul Costel Alexe.

Potrivit Ministerului Mediului, printre priorităţile ministrului Costel Alexe se numără domeniul pădurilor, punerea în practică a acţiunilor climatice cu cel mai mare potenţial de creştere a economiei naţionale, asigurarea integrităţii mediului şi protejarea cetăţenilor expuşi riscurilor climatice. 

Citeşte mai multe despre:   Costel Alexe,   onu
 
Loading...