Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Mediului va efectua controlul promis la pădurea Băneasa. Va verifica legalitatea tăierilor

Ministrul Mediului va efectua controlul promis la pădurea Băneasa. Va verifica legalitatea tăierilor

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Ian 2020, 09:33
Sursă foto: Facebook Eveniment

Ministrul Mediului va inspecta pădurea Băneasa, împreună de Corpul de control, pentru a verifica legalitătea tăierilor. Inspecția fiind programată ca urmare a mai multor sesizări ale cetăţenilor privind modul în care se fac defrişări în Pădurea Băneasa. 

Controlul fusese anunțat încă de luni.

„Miercuri dimineaţa o să merg personal în pădurea de la Băneasa, pentru că vreau să văd încă o dată ce au constatat colegii mei din Garda Forestieră Bucureşti. Mâine merge pe teren o echipă a Corpului de control al ministrului, ca să ne asigurăm că nu a fost tăiat niciun copac ilegal şi, evident, măsurile care vor fi luate cu aceste păduri vă vi le voi comunica miercuri”, declarase Costel Alexe, luni.

Potrivit ministrului Mediului, 63% din suprafaţa pădurii (1.343 de hectare) este proprietate privată, iar restul fiind al statului - în mod tradiţional cel mai slab administrator al pădurilor.

„Nu cred că din păcate în România pădurile fie din jurul oraşelor, fie din ţară dispar peste noapte. În cazul pădurii Băneasa cred că exploatarea e începută mai demult, pentru că am primit şi eu ca şi dvs. foarte multe sesizări. Din 1.343 de hectare cât are astăzi pădurea Băneasa, 63% din suprafaţa ei este proprietate privată, doar 37% este proprietate publică a statului administrată de Romsilva. 

Astăzi, chiar dacă proprietarii privaţi au obligaţii legale de exploatare conform amenajamentelor, eu personal, ca ministru, sunt direct preocupat ca pentru marile oraşe, cum este şi Bucureştiul, aceste păduri să aibă rol de protecţie. 

Şi o să vedeţi că în perioada următoare şi pe dvs. şi pe bucureşteni o să-i surprindem plăcut numai cu veşti bune", a adăugat ministrul.

 
Loading...