Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ţările cu cei mai puturoşi adolescenţi. Da, şi România este în top, alături de Yemen, Pakistan sau Libia (FOTO)

Ţările cu cei mai puturoşi adolescenţi. Da, şi România este în top, alături de Yemen, Pakistan sau Libia (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Noi 2019, 15:16
Sursă foto: Pixabay Eveniment

Deşi băieţii cu vârste între 11-17 ani, din România, fac mai multă mișcare decât în urmă cu 18 ani, adolescentele din România sunt printre cele mai leneşe atunci când vine vorba de exerciţii fizice, se arată în datele unui studiu conceput de World Health Organization (WHO).

Studiul a fost publicat, joi, în revista "The Lancet Child & Adolescent Health journal", realizatorii lui interpretând date din intervalul 2001-2016.

Astfel, dacă în anul 2001 un procentaj de 86,5% dintre fete nu făceau mişcare, în 2016 acest procentaj a urcat uşor până la 86,7%. Procentajul pune România în a doua cea mai rea categorie, alături de Rusia, Ungaria, Turcia, Brazilia, Argentina, Mexic, Yemen, sau Libia, printre altele.

Foto: Prevalența activităţii fizice insuficiente în rândul fetelor cu vârste între 11-17 ani. România se află în a doua cea mai rea categorie (sursă foto: WHO)

În cazul băieţilor, însă, lucrurile stau la polul opus, chiar îmbunătăţindu-se. Astfel, dacă în 2001 un procentaj de 74,6% dintre băieţi nu făceau activitate fizică, în 2016 procentajul a scăzut la 72,7%. Procentajul pune România în cea mai bună categorie, alături de Statele Unite, Canada, India, Ucraina, Polonia, Franţa sau Marea Britanie, printre altele.

Foto: Prevalența activităţii fizice insuficiente în rândul băieţilor cu vârste între 11-17 ani. În acest caz, România se află în cea mai bună categorie (sursă foto: WHO)

Combinând cifrele şi de la băieţi şi de la fete, rezultă că 79.5% dintre adolescenţii cu vârste între 11 şi 17 ani nu fac suficientă mişcare. În 2001, procentajul era de 80,4%. Scăderea de la un deceniu la altul a fost, însă, stimulată doar de băieţi.

Filipine este ţara a cărei adolescenţi de sex masculin fac cea mai puţină mişcare (proncentaj de 92,8%), în timp ce Coreea de Sud a înregistrat acelaşi lucru în rândul fetelor (procentaj de 97,2%).

Ţara cu cei mai activi adolescenţi, atât la fete, cât şi la băieţi este Bangladesh. În acest caz, 69,2% din fete şi 63,2% dintre băieţi nu fac suficientă mişcare.

 
Loading...