Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bac 2020. Top 5 județe cu cele mai mari note la Bacalaureat

Bac 2020. Top 5 județe cu cele mai mari note la Bacalaureat

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Iun 2020, 15:08
Bac 2020. Top 5 județe cu cele mai mari note la Bacalaureat Eveniment

Ministerul Educației a afișat notele pentru prima seisiune a examenului de Bacalaureat 2020. Absolvenții de clasa a XII-a care se consideră nedreptățiți de notare pot depune contestație marți și miercuri. Amintim că examenul nu a cuprins probele orale și materia de pe al doilea semestru, ținându-se cont astfel de faptul că elevii nu au mers la școală în a doua parte a anului din cauza epidemiei de Covid-19. Totuși, potrivit Edu.ro s-au luat note bune. În topul județelor cu cele mai mari note la Bacalaureat 2020 conduce Prahova, urmat de Vâlcea. Pe primul loc se află însă Municipiul București, cu 39 de note de 10 la Bacalaureat.

 

Rezultatele de la Bacalaureat 2020 au fost publicate, iar listele arată că sunt 232 de medii de 10 la această sesiune. În total au fost înscrişi 155.639 de absolvenţi de clasa a XII-a. Acesta este cel mai mare număr de medii de 10 obţinute la Bacalaureat în ultimii 16 ani, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro.

 

 

 

Bac 2020. Top județe cele mai mari note la Bacalaureat

 

 

 Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

 

Municipiul București  se află pe primul loc în top, cu 39 de note de 10 la Bacalaureat 2020.

Pe locurile următoare s-au clasat:

1.  Prahova / Vâlcea - 16 note de 10

2. Suceava - 13 note de 10

3. Timișoara / Iași - 12 note de 10

4. Dolj - 11 note de 10

5. Cluj - 10 note de 10

 

În 2020, rezultatele la Bacalaureat au fost anonimizate, aceasta fiind o premieră în istoria României. 

 

Rezultatele raportate pe țară sunt disponibile AICI, iar cele pe fiecare județ în parte pot fi consultate, online, AICI.

 

 

 

Depunerea contestațiilor la Bacalaureat 2020

 

 

 

Elevii nemulțumiți de note pot depune contestaţii în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 şi 1 iulie, între orele 8:00 – 12:00.

Contestațiile pentru Bacalaureat 2020 pot fi depuse atât la secretariatul școlii la care au dat examenul, cât și online, prin mijloace electronice.  În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Fiecare lucrare contestată este reevaluată și notată de câte doi profesori. Evaluarea lucrărilor de examen se face “cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie.


 


 

Sesiune specială pentru Bacalaureat 2020, din cauza epidemiei de Covid-19

 

 

 

În premieră, anul acesta, Ministerul Educației a decis să organizeze anul acesta și o a doua etapă a Bacalaureatului. La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, adică 37,3 grade Celsius, au fost in izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

De asemenea, universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială.

În ceea ce privește elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a dezvăluit că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.


29 iunie - 3 iulie: înscrierea candidaților

6 iulie: Limba și literatura română - proba E a) - proba scrisă

7 iulie: proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă

8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării - proba E d) - proba scrisă

9 iulie: Limba și literatura maternă - proba E b) - proba scMonica Anisie a mai dat asigurări că universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială. De asemenea, în ceea ce privește elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a dezvăluit că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.risă

10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)


 

Citeşte mai multe despre:   Bacalaureat 2020