Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bac 2020. Top 5 județe cu cele mai mici note la Bacalaureat

Bac 2020. Top 5 județe cu cele mai mici note la Bacalaureat

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Iun 2020, 15:11
Bac 2020. Top 5 județe cu cele mai mici note la Bacalaureat Foto: Pixabay Eveniment

S-a încheiat prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, iar rezultatele au fost publicate, marți, 30 iunie, de Ministerul Educației. Astfel că, în topul județelor cu cele mai mici note la Bacalaureat 2020 conduce X, cu Y de elevi care au luat nota 1, urmat de Z și Q.

 

Rezultatele de la Bacalaureat 2020 au fost publicate, iar listele arată că sunt 232 de medii de 10 la această sesiune. În total au fost înscrişi 155.639 de absolvenţi de clasa a XII-a. Acesta este cel mai mare număr de medii de 10 obţinute la Bacalaureat în ultimii 16 ani, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro.

 

 

 

Bac 2020. Top județe cele mai mici note la Bacalaureat

 

 

Dacă cei mai mulţi candidaţi care au obţinut media 10 au fost în Bucureşti – 39, Prahova şi Vâlcea, cu câte 16, Suceava – 13, Timişoara şi Iaşi - 12, Dolj – 11, Cluj – 10, la polul opus sunt judeţele Harghita, Covasna, Tulcea, Călăraşi, Giurgiu și Ilfov, unde nu s-a înregistrat nicio medie de 10.Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

La liceele teoretice, pentru promoţia curentă, rata de promovare este de 85,1 la sută. Urmează liceele vocaţionale – 74,8 la sută şi cele tehnologice - 44 la sută.

 

 

Rezultatele raportate pe țară sunt disponibile AICI, iar cele pe fiecare județ în parte pot fi consultate, online, AICI.

 

 

 

 

Care este procedura pentru depunerea contestațiilor la Bacalaureat 2020

 

 

 

 

În cazul în care elevii nu sunt mulțumiți de notele luate și consideră că meritau mai mult, aceștia pot depune contestaţii în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 şi 1 iulie, între orele 8:00 – 12:00,.

Contestațiile pot fi depuse sau transmise și prin mijloace electronice, potrivit Edu.ro. În acest caz, conform ordinului Ministerului Educației și Cercetării, candidații care depun sau transmit prin mijloace electronice contestații, completează semnează și depun sau transmit, prin mijloace electronice, o declarație-tip în care menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Fiecare lucrare contestată este reevaluată și notată de câte doi profesori. Evaluarea lucrărilor de examen se face “cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie.

În 2020, rezultatele la Bacalaureat au fost anonimizate, aceasta fiind o premieră în istoria României.  


 

Sesiune specială pentru Bacalaureat 2020

 

 

 

Ministerul Educației a decis să organizeze anul acesta și o a doua etapă a Bacalaureatului, țindându-se cont de infectările cu noul coronavirus. La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, adică 37,3 grade Celsius, au fost in izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

Monica Anisie a mai dat asigurări că universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială. De asemenea, în ceea ce privește elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a dezvăluit că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.


29 iunie - 3 iulie: înscrierea candidaților

6 iulie: Limba și literatura română - proba E a) - proba scrisă

7 iulie: proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă

8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării - proba E d) - proba scrisă

9 iulie: Limba și literatura maternă - proba E b) - proba scMonica Anisie a mai dat asigurări că universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială. De asemenea, în ceea ce privește elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a dezvăluit că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.risă

10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)


 

Citeşte mai multe despre:   Bacalaureat 2020