Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bacalaureat 2012: 120 de elevi au fost eliminați de la proba de limba română după ce au fost prinși copiind

Bacalaureat 2012: 120 de elevi au fost eliminați de la proba de limba română după ce au fost prinși copiind

Un articol de: B1 TV - 03 Iul 2012, 08:43
Bacalaureat 2012: 120 de elevi au fost eliminați de la proba de limba română după ce au fost prinși copiind Eveniment

Copiuța, mama tuturor examenelor. Dar ce te faci când ești prins asupra faptului? Simplu. Ratezi evaluările. În această situație se află și cei  120 de absolvenți de clasa a 12-a care nu vor mai putea să susțină următoarele examene de la Bacalaureat.  Mai mult, ei nu vor avea dreptul să participe nici la urmatoarele 2 sesiuni. Toți au fost prinși încercând să copieze la proba scrisă de la română. Eminescu le-a dat mari bătăi de cap tinerilor, care au căutat răspunsurile în materiale ajutătoare sau prin telefon. Au fost și liceeni sârguincioși care au pus burta pe carte, astfel că pentru aceștia din urmă gradul de dificultate al subiectelor a fost mediu.

Fie că s-au bazat pe informațiile acumulate în timpul orelor de curs, fie că au aprofundat materia, liceenii s-au declarat optimiști, căci spun ei, nivelul de dificultate al subiectelor a fost mediu. Primul subiect le-a solicitat să analizeze un fragment din „Craii de curte veche" a lui Mateiu Caragiale și de realizat un text de tip argumentativ despre calitățile umane pornind de la afirmația lui Lucian Blaga: "Nu e de ajuns să ai mari calități, trebuie să știi cum să le folosești cu rost". Ultima cerință a constat în redactarea unui eseu în care să prezinte tema și viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, ce aparține lui Mihai Eminescu.

La proba scrisă de limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat s-au prezentat aproape 160.000 de candidaţi din totalul de 172.000 de potenţiali participanţi, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene. Aproximativ 120 de elevi au fost eliminaţi din sălile de examen după ce au încercat să copieze sau au folosit telefonul mobil. Cele mai multe cazuri au fost în Bucureşti şi în judeţele Dolj şi Caraş-Severin.

Marți, 3 iulie, se desfășoară proba scrisă la limba maternă, iar pe 4 iulie candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului. Pe 6 iulie urmează examenul la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se vor afişa pe 8 iulie, iar pe 9 iulie se pot depune contestaţii. Rezultatele finale se vor afla pe 13 iulie.

Citeşte mai multe despre:   elevi,   bacalaureat,   limba romana