Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bacalaureat 2016. Săptămână de foc pentru elevii de liceu: Încep probele scrie ale "examenului maturității" (VIDEO)

Bacalaureat 2016. Săptămână de foc pentru elevii de liceu: Încep probele scrie ale "examenului maturității" (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Iul 2016, 09:43
Bacalaureat 2016. Săptămână de foc pentru elevii de liceu: Încep probele scrie ale "examenului maturității" (VIDEO) foto: caleaeuropeana.ro Eveniment

Emoţii pentru absolvenţii claselor a XII-a, care intra în febra probelor scrise la Bacalaureat. Astăzi vor sustine examenul scris la Limba şi literatura română. Ca să promoveze, elevii trebuie să obţină cel puţin nota 5 la fiecare examen, iar media generală să fie minim 6. La această sesiune, s-au înscris doar 137 de mii de candidaţi, arată B1 TV.

Săptămână de foc pentru elevii de liceu. Peste 137 de mii de candidaţi din promoţia curentă, dar şi din promoţiile anterioare vor susţine, în săptămâna 4-8 iulie, probele scrise la bacalaureat.

Luni, la prima probă, elevii vor da examenul la Limba şi Literatura Română, iar marţi la limba maternă. La proba de marti sunt asteptaţi candidati care îşi vor redacta tezele în maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană și croată.

Bacalaureat 2016. Săptămână de foc pentru elevii de liceu: Încep probele scrie ale "examenului maturității"

Bacalaureatul va continua miercuri cu proba la matematică, iar vineri va avea loc cea la alegere, în funcţie de profilul liceal absolvit - geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

Rezultatele se vor afișa pe 12 iulie, iar în aceeaşi zi se pot depune si contestaţii. Rezultatele finale se vor publica pe 16 iulie.

Ca să promoveze, elevii trebuie să obţină cel puţin nota 5 la fiecare examen, iar media generală să fie minim 6. Cine nu îndeplineşte aceste condiţii, mai are o şansă la sesiunea din toamnă.

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   bacalaureat,   elevi,   top licee Romania