Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bacalaureat 2020, sesiunea specială. Toate subiectele care au picat azi la proba scrisă la alegere a profilului și specializării 

Bacalaureat 2020, sesiunea specială. Toate subiectele care au picat azi la proba scrisă la alegere a profilului și specializării 

Un articol de: George Lupu - 08 Iul 2020, 05:30
Bacalaureat 2020, sesiunea specială. Toate subiectele care au picat azi la proba scrisă la alegere a profilului și specializării  Eveniment

Absolvenții clasei a XII-a, care din motive medicale nu au putut participa la examenul de Bacalaureat, au susținut sesiunea specială. Este vorba despre acei elevi care au avut temperatura peste maximul admis, adică 37,3 grade Celsius, care au fost în izolare sau carantină, din cauza Covid-19, sau care au avut alte probleme medicale.

Pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, absolvenții clasei a 12-a s-au putut înscrie în perioada 29 iunie - 3 iulie.

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2020 a debutat cu proba scrisă la limba și literatura română, luni, 6 iulie.

Cea de-a doua probă scrisă, examenul obligatoriu al profilului, s-a desfășurat pe data de 7 iulie, iar proba la alegere a profilului/specializării, va avea loc pe data de 8 iulie.

Rezultatele vor fi afișate pe 10 iulie, zi în care vor putea fi depuse și contestațiile. Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 12 iulie.

Ministrul Educației a dat asigurări că elevii care au susținut sesiunea specială a examenului de Bacalaureat nu vor suferi niciun prejudiciu în comparație cu absolvenții clasei a XII-a care au susținut examenul la termen.

Monica Anisie a mai dat asigurări că universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială. De asemenea, în ceea ce privește elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a dezvăluit că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.

 

Subiecte la proba scrisă la alegere a profilului și specializarii, la sesiunea specială a Bacalaureatului din 2020

 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Subiectele la Fizică - teoretic vocational , tehnologic

Subiectele la Chimie - anorganica , organica

Subiectele la Biologie - vegetala si animala , anatomie si fiziologie umana

Subiectele la Informatică

Subiectele la Geografie

Subiectele la Logică și argumentare

Subiectele la Economie

Subiectele la Sociologie - profilul umanist , filiera teoretica

 

Câți absolvenți sunt înscriși la sesiunea specială

 

Ministerul Educației și Cercetării anunță că la etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenţi ai clasei a XII-a.

Potrivit situaţiilor transmise de către inspectoratele şcolare, în 9 judeţe (Alba, Arad, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Neamţ, Sălaj, Teleorman şi Timiş) nu s-au consemnat situaţii care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale.

În Capitală vor susţine această etapă 12 candidaţi, iar în judeţele Caraş Severin, Tulcea şi Vaslui un singur candidat.

Citeşte mai multe despre:   Bacalaureat,   sesiune speciala