Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bacalaureat 2020, toamna. Absolvenții dau probele scrise la alegere a profilului și specializării

Bacalaureat 2020, toamna. Absolvenții dau probele scrise la alegere a profilului și specializării

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Aug 2020, 06:05
Bacalaureat 2020, toamna. Absolvenții dau probele scrise la alegere a profilului și specializării Eveniment

Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă a început luni, 24 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Examenul a continuat marți, 25 august, cu proba obligatorie a profilului, iar pe data de 26 august va fi proba la alegere a profilului/specializării.


 

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Probele la alegere a profilului


 


Peste 42.700 de candidați s-au înscris la examenul maturității, iar cei mai mulţi dintre ei provin din promoţia curentă.

Ca și la sesiunea de vară, absolvenții de liceu trec prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen.

Pe 26 august 2020 este proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris. 

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

  • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai susDiana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

Amintim că din programa pentru examen a fost eliminată materia care ar fi trebuit predată în semestrul al II-lea din clasa a XII-a.

Elevii vor intra în sala de examen până la ora 8.30, urmând ca la ora 9.00 să primească subiectele. Acestea, dar ;i baremele de corectare poti fi văzute pe bacalaureat.edu.ro.
 

 

Calendar sesiunea de toamnă BAC 2020

 

 

 

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, după cum urmează:

  • 24 august: Limba şi literatura română - E.a)

  • 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)

  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d)

  • 27 august: Limba şi literatura maternă - proba E.b)

  • 2 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)

  • 2 - 4 septembrie: rezolvarea contestațiilor

  • 5 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, afirmă MEC, într-un comunicat de presă.

Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, potrivit Ministerului Educației.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.


 

Citeşte mai multe despre:   Bacalaureat 2020,   limba si literatura romana