Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bacalaureat: Şase cadre didactice din judeţul Constanţa, cercetate pentru că i-au lăsat pe elevi să copieze

Bacalaureat: Şase cadre didactice din judeţul Constanţa, cercetate pentru că i-au lăsat pe elevi să copieze

Un articol de: -
Eveniment

Șase profesori vor fi cercetaţi disciplinar pentru că nu au luat măsuri atunci când mai mulți elevi au copiat la probele scrise de la Bacalaureat. Potrivit ISJ Constața, 34 de elevi au fost eliminați din examen după ce inspectorii şcolari au stabilit, pe baza probelor video, că absolvenţii au copiat, materiale informative fiindu-le distribuite chiar şi de profesori.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa de a elimina 34 de candidaţi de la probele de examen din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2013. Hotărârea inspectoratului vine ca urmare a imaginilor surprinse în sălile de examen, pe camerele de înregistrare video, în zilele de 26 şi 28 august, respectiv la proba scrisă de Limba şi literatura română şi la proba obligatorie a profilului, în cazul de faţă, matematică. Cinci dintre candidaţii surprinşi copiind, luni, 26 august, se aflau în centrul de examen Colegiul Economic din Mangalia. În ziua de 28 august, din totalul celor 29 de candidaţi eliminaţi definitiv de la probele de Bacalaureat, 13 se aflau în sălile din centrul de examen Liceul Tehnologic 'Dimitrie Leonida' din Constanţa, iar 16 în Liceul Tehnologic 'Lazăr Edeleanu' din Năvodari", se arată într-un comunicat de presă al MEN, citat de Agerpres.

Şeful ISJ Constanţa a afirmat că va propune Ministerului Educaţiei ca profesorii supraveghetori implicaţi în aceste cazuri să fie eliminaţi din sistemul de învăţământ, dacă acest lucru este posibil din punct de vedere legal.

Cei şase profesori supraveghetori de la cele trei centre de examen vor fi cercetaţi disciplinar de către o comisie constituită în cadrul ISJ Constanţa, Răducu Popescu spunând că vor fi luate "măsuri drastice".

Citeşte mai multe despre:   bacalaureat,   Constanta
 
 
 
Loading...