Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bacalaureatul de toamnă: 116 elevi au fost eliminați pentru copiat la proba scrisă de limba română

Bacalaureatul de toamnă: 116 elevi au fost eliminați pentru copiat la proba scrisă de limba română

Un articol de: - 28 Aug 2012, 11:16
Bacalaureatul de toamnă: 116 elevi au fost eliminați pentru copiat la proba scrisă de limba română Eveniment

Nici sesiunea de toamnă a Bacalaureatului nu este lipsită de incidente. La prima probă scrisă, de limba română, desfășurată luni, au fost eliminaţi 116 elevi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă, informează Ministerul Educaţiei, potrivit Mediafax.

Potrivit raportului, elevii au recurs la utilizarea telefoanelor mobile, a dispozitivelor auditive sau a materialelor auxiliare nepermise. Ca urmare, ei pierd pentru două sesiuni dreptul de a susţine examenul. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat municpiul Bucureşti (33) şi judeţul Bihor (zece).

Marţi, 28 august, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale susţin proba scrisă de limbă maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august, iar proba la alegere a profilului şi specializării (ultima)- vineri, 31 august.

În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 - 20.00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.

 

Citeşte mai multe despre:   bacalaureat,   elevi,   examen,   frauda