Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bamboo trebuie să plătească o sumă uriașă statului român! Procese grele între cel mai cunoscut club din România și instituțiile statului

Bamboo trebuie să plătească o sumă uriașă statului român! Procese grele între cel mai cunoscut club din România și instituțiile statului

Un articol de: B1.ro - 12 Mar 2018, 20:41
Bamboo trebuie să plătească o sumă uriașă statului român! Procese grele între cel mai cunoscut club din România și instituțiile statului Eveniment

Cel mai cunoscut club din România trebuie să plătească peste 1.500.000 de euro, dar se află în două litigii cu instuțiile statului.

Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, i-a deschis două procese firmei Horeca Advice SRL, cea care administrează clubul Bamboo din Capitală, informează bugetul.ro.

Familia Castellano, prin firma Horeca Advice, ar trebui să plătească o chirie lunară de 16.000 de euro plus TVA, pentru 6.700 mp de teren și un minihotel neterminat, închiriat prin licitație, în anul 2008. Horeca trebuia să finalizeze imobilul, pentru ca apoi să-și compenseze maximum 50% din chirie. Minihotelul neterminat a ars, însă, în 2014.

Potrivit șefei bazei Tei, pentru chiriile din perioada septembrie 2012-decembrie 2013, Horeca ar trebui să achite 269.700 de euro, la care se adaugă TVA-ul. De asemenea, pentru ianuarie 2014-octombrie 2017, firma care administrează clubul Bamboo ar trebui să plătească 576.000 de euro plus TVA. Asta înseamnă 845.000 de euro plus TVA. Totodată, minihotelul ars în 2014 a fost evaluat la circa 2.895.000 de lei, aproximativ 629.000 de euro.

În prezent, deși funcționează în baza Tei, clubul Bamboo nu-i plătește nicio chirie statului român, dat fiind că părțile se află în plin proces, mai precizează bugetul.ro.

În luna decembrie a anului 2017, Curtea de Conturi a sesizat DNA cu privire la neregulile depistate în baza Tei. Sesizarea a fost trimisă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, spre soluţionare. Parchetul a transmis că procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Primul termen al litigiului privind recuperarea prejudiciului legat de minihotel va avea loc marți, 13 martie.
 

Citeşte mai multe despre:   Bamboo