Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Banca Mondială, ajutor de 12 miliarde de dolari pentru vaccinuri anti-COVID

Banca Mondială, ajutor de 12 miliarde de dolari pentru vaccinuri anti-COVID

Un articol de: Andrei Ștefan - 14 Oct 2020, 07:57
Banca Mondială, ajutor de 12 miliarde de dolari pentru vaccinuri anti-COVID Foto: Pixabay.com Eveniment

Banca Mondială a aprobat marţi un plan de ajutor în valoare de 12 miliarde de dolari, pentru a garanta ţărilor în curs de dezvoltare accesul rapid la vaccinuri împotriva noului coronavirus, când acestea vor fi disponibile, scrie worldbank.org.

 

Banca Mondială, ajutor de 12 miliarde de dolari pentru vaccinuri anti-COVID

 

Această sumă va servi „pentru finanţarea achiziţionării şi distribuţiei de vaccinuri, teste şi tratamente COVID-19 pentru cetăţenii lor”, a precizat sursa, menționând că finanţarea ar putea permite vaccinarea a „până la un miliard de persoane”.

Astfel, Banca Mondială intenţionează să trimită un „semnal cercetării şi industriei farmaceutice că cetăţenii din ţările în curs de dezvoltare trebuie să aibă şi ei acces la vaccinuri COVID-19 sigure şi eficiente”, precizând că va aduce un sprijin tehnic pentru a pregăti ţările în curs de dezvoltare pentru utilizarea pe scară largă a vaccinurilor, în coordonare cu partenerii internaţionali.

Finanțarea face parte dintr-un pachet de ajutorare iniţiat de Banca Mondială cu o valoare de până la 160 de miliarde de dolari până în iunie 2021, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să lupte împotriva pandemiei de COVID-19, a mai precizat instituţia de la Washington.

„Accesul la vaccinuri sigure şi eficiente şi la sisteme de distribuţie întărite este esenţial pentru modificarea cursului pandemiei şi ajutorarea ţărilor confruntate cu un impact economic şi bugetar catastrofal să meargă spre o recuperare rezilientă”, a declarat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, citat în comunicat, punctând experienţa „solidă” a Băncii Mondiale în domeniul programelor de vaccinare, cu poliomielita, rujeola sau în domeniul gestionării unei crize cum a fost în cazul Ebola.

 

Banca Mondială: Economia globală ar putea fi redresată în cinci ani, după pandemie

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Redresarea economiei globale ar putea dura până la cinci ani, după criza provocată de pandemia de COVID-19. Totuși, în țările mai sărace, consecințele s-ar putea întinde pe o perioadă mult mai lungă, spune economistul şef al Băncii Mondiale, Carmen Reinhart.

"Probabil va fi o revenire rapidă în momentul în care toate măsurile de siguranță, restricțiile și carantină vor fi ridicate, dar o revenire completă ar putea dura până la cinci ani", a spus Reinhart, citează aljazeera.com.

Reinhart a mai declarat că recesiunea cauzată de pandemie va dura mai mult în unele țări decât în ​​altele și va accentua inegalitățile, deoarece cei mai săraci vor fi mai afectați de criză în țările bogate, iar cele mai sărace țări vor fi mai afectate decât țările mai bogate.

"Pentru prima dată în douăzeci de ani, rata sărăciei globale vor crește după criză", a mai spus ea. 

 

Economia globală, recuperare fragilă în urma crizei COVID-19

 

Creșterea înregistrată de cele mai mari economii din lume este inegală, mai ales în contextul în care al doilea val de coronavirus șubrezește și puținele tentative de revenire la normal, notează de Financial Times, citând cel mai recent indice Brookings-FT

Datele la nivel mondial sunt chiar mai slabe ca valoare după anul 2012, când a fost lansat Brookings-FT Tracking Index, referitor la redresarea economiei globale. Indicele compară indicatorii din economia reală, pieţele financiare şi încrederea cu mediile istorice pentru economia globală şi statele individuale.

Și directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat săptămâna trecută că redresarea după criza COVID-19 va fi „lungă, neregulată şi nesigură”, dar şi ”predispusă la regrese”.

Citeşte mai multe despre:   Banca Mondiala,   vaccin anti-Covid