Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Băncile asociate cu manipularea LIBOR riscă să plătească penalități de 22 de miliarde de dolari

Băncile asociate cu manipularea LIBOR riscă să plătească penalități de 22 de miliarde de dolari

Un articol de: - 13 Iul 2012, 16:20
Băncile asociate cu manipularea LIBOR riscă să plătească penalități de 22 de miliarde de dolari Foto: classwarfareexists.com Eveniment

Penalitățile și daunele plătite investitorilor în scandalul LIBOR ar putea ajunge în total la 22 de miliarde pentru cele 12 bănci implicate, conform unor estimări făcute de Morgan Stanley.

Analiștii de la Morgan Stanley consideră că încă 11 bănci vor fi amendate în același mod ca Barclays, care a trebuit să plătească suma record de 290 de milioane de lire sterline instituțiilor de reglementare americane și britanice pentru că a încălcat prevederile cu privire la LIBOR, relatează Investment Week.

De exemplu, cei de la Morgan Stanley au avertizat că Royal Bank of Scotland, aflată în proprietatea statului, ar putea să plătească daune legale în valoare de 1 miliard de dolari și amenzi de 150 de milioane de lire sterline.

Analiza prezice și că fiecare bancă va trebui să plătească, în medie, 400 de milioane de dolari cheltuieli de judecată.

Banca Barclays a fost sancționață de către autoritățile din Marea Britanie și Statele Unite pentru manipularea indicelui LIBOR (London Interbank Offer Rate), în functie de care se calculează dobânzile unor active de credit în valoare de 360.000 miliarde de dolari, de la derivate financiare complexe la împrumuturi către companii și credite ipotecare.

Comisia Europeană verifică dacă băncile au participat la activități de tip cartel pentru manipularea acestui indice, precum și a indicilor EURIBOR și TIBOR.  Aceasta poate pedepsi companiile implicate în astfel de activități cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri din cel mai recent an fiscal încheiat.

Citeşte mai multe despre:   Bancă,   Comisia Europeana,   manipulare,   analize,   amenda