Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Banciu, despre faptul că nouă persoane publice vor să renunțe la titlul de doctor: Poți să renunți la un biscuit, la o bomboană, la o pungă de pufuleți, dar nu la un doctorat. Trebuie să dai socoteală dacă vrei să renunți (VIDEO)

Banciu, despre faptul că nouă persoane publice vor să renunțe la titlul de doctor: Poți să renunți la un biscuit, la o bomboană, la o pungă de pufuleți, dar nu la un doctorat. Trebuie să dai socoteală dacă vrei să renunți (VIDEO)

Un articol de: - 08 Iul 2016, 23:39
Banciu, despre faptul că nouă persoane publice vor să renunțe la titlul de doctor: Poți să renunți la un biscuit, la o bomboană, la o pungă de pufuleți, dar nu la un doctorat. Trebuie să dai socoteală dacă vrei să renunți (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Radu Banciu a vornit în ediția de vineri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre faptul că nouă persoane publice care au obținut doctoratul la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" a SRI, dintre care opt avându-l ca îndrumător pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, au făcut o cerere de renunțare benevolă la titlul de doctor.

”A venit astăzi știrea că n-ar mai fi la modă dubioasele doctorate. Nouă personalități publice vor să renunțe de bunăvoie la titulatura de doctor obținută la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”. S-au speriat, evident, după ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Evident că vor trebui să fie trași la răspundere. Deci tu recunoști acum că nu e al tău. (...) Nu se cade, când ai muncit pentru ceva, să vii să spui că nu mai ai nevoie. Poți să renunți la un biscuit, la o bomboană, la o pungă de pufuleți, dar nu poți să renunți la un doctorat. Trebuie să dai socoteală dacă vrei să renunți, pentru că se înțelege că lucrurile nu sunt clare”, a comentat Banciu.

Banciu, despre faptul că nouă persoane publice vor să renunțe la titlul de doctor

În acest context, ministrul Educației Mircea Dumitru le strică planurile celor nouă, anunțând că titlul de doctor nu poate fi retras și că, potrivit regulamentului, ei trebuie să aștepte pronunțarea Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare cu privire la plagiat.

”Ei vor să renunțe la titlurile astea cum a renunțat boierul din ”Punguța cu doi bani” - «dă-i, dom'le, cocoșului să se ducă că mi-am găsit beleaua cu el». Așa și ăștia, numai să scape de ele și să nu aibă probleme. Păi, cum să nu ai probleme dacă ai trișat? Doar nu te-a obligat nimeni să ai doctorat. Te-ai dus tu pentru că erai influent, aveai putere și sperai că prin asta vei fi și mai mare. Acum, când au văzut că se strânge lațul, bineînțeles că ar renuța toți dacă s-ar putea, dar nu se mai poate”, a mai spus Radu Banciu.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   doctorat,   titlu