Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Banciu, după cenzura Intact la adresa sa: Mă bucur că deranjez într-un asemenea hal o televiziune care se consideră buricul pământului

Banciu, după cenzura Intact la adresa sa: Mă bucur că deranjez într-un asemenea hal o televiziune care se consideră buricul pământului

Un articol de: - 15 Oct 2013, 23:31
Banciu, după cenzura Intact la adresa sa: Mă bucur că deranjez într-un asemenea hal o televiziune care se consideră buricul pământului Eveniment

Jurnalistul Radu Banciu a declarat, marți seară, în cadrul emisiunii ”Lumea lui Banciu” de pe B1 TV, vorbind despre cenzura trustului Intact la adresa sa, că se bucură că a deregșat ”niște rotițe în acest mecanism sângeros care este Antena 1”.

”A venit comunicatul lui Mihai Bendeac undeva în jurul prânzului unde el confirmă practic că Gâdea și Badea ar fi aflat de această emisiune, s-au dus direct la Felix, deși ei reprezintă Antena 3. S-au dus direct la Felix și au spus ăluia tot ce trebuia să audă, s-a făcut ăla foc și pară și a interzis această prezență. Mă bucur că deranjez într-un asemenea hal un trust de presă din România, o televiziune care se consideră buricul pământului, mă bucur că am stârnit zâzanie între oameni atât de importanți”, a spus Banciu.

”Trebuie să fac niște precizări, iar prima dintre ele ar fi că aseară am avut dreptate când am spus că acest conflict care mocnea atunci să mi se datoreze fără ca eu să fiu decât o victimă colaterală. Am contribuit până la urmă și sunt mândru că am dereglat acolo niște rotițe în acest mecanism sângeros care este Antena 1 și de reprimare a libertății de exprimare”, a continuat comentatorul TV.

Acesta a ținut să le reproșeze site-urilor de știri românești care i-au preluat declarațiile făcute în timpul emisiunii sale de pe B1 TV, televizată luni seară, fără a cita sursa exactă.

”Am fost citat astăzi de dimineață de Yahoo România în mod intempestiv. Ei nu m-au citat, apoi am văzut pe site-uri cum că eu aș fi fost nu știu ce fără să mă citeze. Unii erau atât de escroci încât spuneau <>, când eu am mărturisit pe post tuturor că așa am vrut eu, chiar fără să am acceptul lui Mihai Bendeac, că el mă sunase vineri să-mi propună această înțelegere. Toate aceste site-uri au fost în offside deoarece nu au citat de unde venea această povestea. Trebuiau să spună <Radu Banciu a anunțat în această seară în emisiunea lui pe B1 TV>>. Așa se face într-o țară civilizată. Atunci când citezi ceva, dai numele postului respectiv, dai numele ziarului respectiv până în pânzele albe. Minimul respect este să spui de unde ai aflat. Eu spun. Dacă nu o fac, este pentru că nu vreau să le încurc între ele uneori, căci nu știu, nu mai îmi amintesc. Fac precizarea asta, dacă nu o fac, e o greșeală, îmi cer scuze pentru ea. Dar așa este jurnalistic. Era informația de la mine, nu știam decât eu și Mihai Bendeac. Nimeni nu știa că-mi dăduse el mie telefon”, a conchis Banciu. 

Banciu se declara multumit ca a deranjat trustul Intact


Radu Banciu, despre conflictul lui Mihai Bendeac cu trustul Intact

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   Mihai Bendeac,   cenzura