Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DAR de înmormântare, ca la nuntă! Preoții din Sighișoara vor să fie ÎNLOCUITE coroanele de flori cu PLICURI CU BANI! Motivul invocat e halucinant (FOTO)

DAR de înmormântare, ca la nuntă! Preoții din Sighișoara vor să fie ÎNLOCUITE coroanele de flori cu PLICURI CU BANI! Motivul invocat e halucinant (FOTO)

Un articol de: - 26 Apr 2018, 12:51
DAR de înmormântare, ca la nuntă! Preoții din Sighișoara vor să fie ÎNLOCUITE coroanele de flori cu PLICURI CU BANI! Motivul invocat e halucinant (FOTO) Eveniment

Preoții din Sighișoara au propus o nouă metodă pentru a păstra curățenia în cimitire, aceștia spunând că mai bine se dă familiei, la înmormântarea, un plic cu bani în locul coroanei cu flori.

Astfel, Municipiul Sighișoara informează că, din cauza stării îngrijorătoare a curățeniei cimitirelor parohiale, stare generată de mulțimea coroanelor uscate care sufocă tomberoanele și locurile de depozitare a deșeurilor, Protopopiatul Ortodox Român Sighișoara roagă și sugerează, cu mult respect, ca pentru ajutorarea familiilor îndoliate, cetățenii să ofere într-un plic de condoleanțe personalizat, contravaloarea coroanei, potrivit unui mesaj scris pe pagina de Facebook a RadioSon Sighișoara.

Plicul va fi depus într-o urnă specială, aflată în incinta capelelor mortuare.

Potrivit documentului, această metodă se aplică, deja, în Cluj, Brașov și Târgul Mureș.