Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Banii aruncați pe lucrări de mântuială: Pereții Palatului Culturii din Iași au crăpat la doar un an de la marea inaungurare de după reabilitare (FOTO)

Banii aruncați pe lucrări de mântuială: Pereții Palatului Culturii din Iași au crăpat la doar un an de la marea inaungurare de după reabilitare (FOTO)

Un articol de: - 24 Mai 2017, 14:02
Banii aruncați pe lucrări de mântuială: Pereții Palatului Culturii din Iași au crăpat la doar un an de la marea inaungurare de după reabilitare (FOTO) Foto: Ziarul de Iasi Eveniment

Palatul Culturii din Iași a fost închis timp de mulți ani pentru lucrări de reabilitare, renovare şi recondiţionare pentru care Primăria Iași a primit 27 de milioane de euro. Autoritățile l-au redeschis cu mare fast în urmă cu an laudând lucrările efectuate și felul cum arată în prezent imobilul.

Numai că se pare că lucrările nu sunt pe măsura sumelor investite și a laudelor autorităților locale din Iași. Dovada este chiar faptul că acum Palatul prezintă sute de fisuri la interior și exterior după cum se vede din pozele realizate de Ziarul de Iași.

Puși în fața pozelor cu crăpăturile de pe pereții Palatului Culturii, oficialii din Primăria Iași refuză să accepte că sunt probleme și afirmă că lucrarea este în garanție pentru încă un an.

Constructorul care s-a ocupat de lucrările de la Palatul Culturii este firma Iasicon SA, companie care a dat și termenul de garanție de doi ani și care acum are responsabilitatea de a umări în timp construcţia și până la data recepţiei finale să repare fisurile apărute.

Contactat de Ziarul de Iași, patronul Iasicon a declarat că a aflat de existenţa acestor fisuri, însă nu a reuşit încă să ajungă la faţa locului. „Eu am fost plecat. Mă voi duce şi eu să văd despre ce este vorba. Nu cred însă că este vreo problemă, însă voi vedea despre ce este vorba, şi apoi vom putea discuta“, a menţionat omul de afaceri Titel Sinescu.

Reprezentanţii Palatului Cul­tu­rii au declarat că ştiu de existenţa acestor fisuri, şi că nu poate fi vorba de vreo problemă la nivelul structurii.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   probleme,   Stiri Iasi