Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SE DAU BANI! Vești EXCELENTE pentru zeci de mii de ROMÂNI! Anunțul tocmai a fost făcut

SE DAU BANI! Vești EXCELENTE pentru zeci de mii de ROMÂNI! Anunțul tocmai a fost făcut

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 10:06
SE DAU BANI! Vești EXCELENTE pentru zeci de mii de ROMÂNI! Anunțul tocmai a fost făcut Eveniment

Vești bune pentru zeci de mii de români! Una dintre măsurile intens așteptate și solicitate de către militari este pe cale să fie pusă și în practică.

Principala modificare adoptata este renuntarea la precizarile considerate prea ”coercitive” cu privire la creditul imobiliar, conform National.

Senatorii din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională au luat o decizie favorabilă în privința eliminării referirilor la creditul imobiliar din Legea compensației chiriei pentru cadrele militare.

Astfel că din articolul II care prevedea cum ”cadrele militare în activitate care îndeplineau condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie potrivit alin. 1 și 2 și nu au optat sau au renunțat la acest drept și au în derulare un credit ipotecar imobiliar destinat achiziționării sau construirii unei locuințe pot beneficia, la cerere, de compensația lunară pentru chirie, pe o perioada ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rată aferentă, în cuantumul prevăzut la alin. 1, fără a depăși rată lunară plătită pentru creditul imobiliar ipotecar” a dispărut referirea la acest credit imobiliar, notează Național.

Ca atare, militarii vor putea folosi banii alocați drept compensație „la liber”, inclusiv pentru plata directă a chiriei sau rămânând la varianta achitării creditelor aflate în desfășurare.

Citeşte mai multe despre:   militari