Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Barajul flotor de la Comarnic a cedat. Ministrul Mediului, Tanczos Barna: De vină sunt cei care aruncă gunoiul în albiile râului. Munca de strângere a deșeurilor va fi titanică (VIDEO)

Barajul flotor de la Comarnic a cedat. Ministrul Mediului, Tanczos Barna: De vină sunt cei care aruncă gunoiul în albiile râului. Munca de strângere a deșeurilor va fi titanică (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Ian 2021, 10:27
Barajul flotor de la Comarnic a cedat. Ministrul Mediului, Tanczos Barna: De vină sunt cei care aruncă gunoiul în albiile râului. Munca de strângere a deșeurilor va fi titanică (VIDEO) Eveniment

Barajul flotor din amonte de podul de la Comarnic, pe râul Cerna, a cedat luni noapte. Se pare că avaria a avut loc în urma presiunii deșeurilor și a buștenilor de mari dimensiuni veniți din amonte. Barajul fusese montat de Administrația Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri peturile de mici dimensiuni și materialul lemnos să ajungă în aval. Acum, o parte din deșeurile aduse în ultimele zile de viituri curg spre Dunăre și spre acumularea Porțile de Fier, în timp ce pe râul Cerna se colectează ce se poate manual din barcă, informează B1 TV. Tanczos Barna, ministrul Mediului, a vorbit despre provocarea de a-i educa pe oameni să nu mai arunce gunoaiele în râuri.

 

Tanczos Barna, după ce barajul flotor de la Comarnic s-a rupt: Va fi o muncă titanică de colectare a deșeurilor

 

Ministrul Mediului a declarat, pentru B1 TV, că au fost trimise echipe pentru colectarea deșeurilor și că se menține legătura permanentă cu Hidroelectrica.

„E din păcate o situație care se repetă mereu în ultima vreme, când avem inundații sau creșteri de nivel pe râuri. Aproape fără excepție avem parte de asemenea evenimente. Echipele noastre de la Apele Române sunt în alertă și pregătite să intervină când se poate, pentru că acest baraj a fost instalat de Apele Române tocmai pentru a ține sub control situația. Ieri s-a rupt în urma acestor presiuni. Cantități uriașe de masă lemnoasă aduse de ape și cantitatea uriașă de deșeuri. Apele Române au trimis echipe de intervenție în zonele unde se pot colecta aceste deșeuri. Suntem în legătură permanentă cu cei de la Hidroelectrica, astfel încât echipele mixte să intervină și să reușit să adunăm toate deșeurile și toată cantitatea de masă lemnoasă”, a declarat ministrul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Tanczos Barna a precizat apoi că activitatea Hidroelectrica nu va fi afectată, dar munca de colectare a deșeurilor va fi una titanică: „De ieri dimineață știm de această problemă. Echipele de inetrvenție sunt în teren. Directorul Apele Române raportează situația. Situația e sub control, nu va afecta activitatea celor de la Hidroelectrica, dar e clar că va fi o muncă titanică. Trebuie să culegem toate deșeurile care s-au adunat acolo”.

„Nu pot să vorbesc de riscuri în adevăratul sens al cuvântului treaba noastre să colectăm deșeurile și vom face față acestei provocări”, a mai precizat ministrul Mediului.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

 

Tanczos Barna face apel la responsabilitate. Oamenii să nu mai arunce gunoaiele în râuri

 

Aceste situații „pot apărea de fiecare dată cânf avem creșteri semnificative de precipitații și crește nivelul apelor. E cauzată practic de iresponsabilitatea celor care în albiile râului aruncă gunoiul menajer sau peturi. 

Am văzut zilele trecute o filmare care s-a terminat cu o amendă de 2.000 de lei pentru persoana care a aruncat în spatele grădinii, în râu, gunoiul strâns în gospodărie”, a mai spus ministrul Mediului, pentru B1 TV.

Tanczos Barna a afirmat apoi că e nevoie de sancțiuni drastice pentru cei care aruncă gunoiul: „Aceste fapte trebuie amendate, trebuie aplicate sancțiuni drastice, astfel încât toți cetățenii care nu respectă legislația să simtă consecințele. Echipele noastre de la Garda de Mediu încearcă să identifice persoanele care fac asemenea abateri, dar conștientizarea problemei la nivel național e poate cea mai mare problemă și cea mai mare provocare”.
 

Citeşte mai multe despre:   baraj rupt,   deşeuri,   gunoaie aruncate râuri