Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Neamţ: Turist rămas blocat deasupra unei prăpăstii, salvat după 10 ore

Neamţ: Turist rămas blocat deasupra unei prăpăstii, salvat după 10 ore

Un articol de: - 01 Mai 2018, 18:32
Neamţ: Turist rămas blocat deasupra unei prăpăstii, salvat după 10 ore Eveniment

Un turist care a rămas blocat împreună cu câinele său, deasupra unui perete de aproape 200 metri, în masivul Ceahlău, a fost salvat după o intervenţie care a durat 10 ore.

Alerta a fost dată, în jurul orei 22:00, de prietenii turistului care se rătăcise de grup în zona Curmăturii la Scaune - Curmătura Stănilelor Mari, informează Agerpres.

Victima nu prezenta afecţiuni medicale.

Bărbatul de 43 de ani, din judeţul Neamţ, se rătăcise de grup în cursul după-amiezii în timp ce cobora de la Cabana Dochia, pe un traseu nemarcat, împreună cu câinele său, după escaladarea mai multor vâlcele înclinate şi brâne stâncoase, ce nu mai puteau fi coborâte fără echipament special. Au rămas blocaţi în noapte deasupra unor pereţi de aproape 200 metri. În scurt timp, echipa de salvare avea să realizeze că extragerea celor doi din acea zonă necesită echipa de suport şi echipament suplimentar. La ora 03.30, echipa suport cu echipament special de iluminat, corzi de 200 metri lungime şi mult echipament tehnic, dar şi medical a făcut joncţiunea cu celelalte echipe. S-a intrat direct prin canion escaladând cascadele pentru a suplimenta şi asista coborârea. Au urmat lansări tehnice ale salvatorilor, ale victimelor, rapelurile de evacuare ale celor care asigurau asistenţa atelierelor de asigurare'', precizează Salvamont Neamţ.


 

Citeşte mai multe despre:   Neamt