Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bărbat trimis în judecată după ce ar fi pretins şi primit bani, susţinând ca va interveni la şefii Poliţiei Capitalei şi ai IPJ Mehedinţi în vederea unui transfer

Bărbat trimis în judecată după ce ar fi pretins şi primit bani, susţinând ca va interveni la şefii Poliţiei Capitalei şi ai IPJ Mehedinţi în vederea unui transfer

Un articol de: Traian Avarvarei - 16 Oct 2020, 14:49
Bărbat trimis în judecată după ce ar fi pretins şi primit bani, susţinând ca va interveni la şefii Poliţiei Capitalei şi ai IPJ Mehedinţi în vederea unui transfer Eveniment

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru trafic de influenţă, după ce ar fi pretins şi primit bani de la o persoană, susţinând că va interveni la şefii Poliţiei Capitalei şi ai Poliţiei Judeţene Mehedinţi, pentru transferul acesteia de la Brigada Rutieră Bucureşti la IPJ Mehedinţi.

 

 

Bărbat judecat pentru că a luat bani susţinând ca va interveni la şefii Poliţiei Capitalei şi ai IPJ Mehedinţi, pentru transferul unei persoane

 

 

Mai mult, acesta ar fi pretins şi primit bani, anterior, de la o altă persoană, pentru a interveni la conducerea unei unităţi militare şi a ISU Mehedinţi pentru transferul acesteia la Centrul Militar Judeţean Mehedinţi, respectiv ISU. Inculpatul pretindea, când suna la instituţiile menţionate, că este un fost ministru sau un anumit chestor de poliţie.

"Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată  a unui inculpat, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii  în concurs real și în stare de recidivă a două infracțiuni de trafic de influență, prevăzute  de art. 291 alin. 1 din Codul penal, una dintre ele în formă continuată (2 acte materiale), ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal și cu aplicarea art. 41 din Codul penal", transmite Ministerul Public.

"În fapt, în perioada mai – august 2020, inculpatul a pretins în mod direct şi pentru sine suma de 1.100 de euro, iar la data de 25.08.2020 a primit pentru sine, prin intermediar, suma de 1.100 de euro de la o persoană, lăsând-o pe această persoană să creadă că are influenţă asupra directorului general al D.G.P.M.B. şi asupra inspectorului şef şi inspectorului şef adjunct al I.P.J. Mehedinţi, promiţând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intrau în sfera îndatoririlor lor de serviciu, în vederea realizării unui transfer de la Brigada Rutieră Bucureşti din cadrul D.G.P.M.B. la I.P.J. Mehedinţi", au arătat procurorii.

 După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

 

Inculpatul a fost prins în flagrant când i-au fost remişi banii

 

 

"Totodată, în toamna anului 2018 a pretins în mod direct şi pentru sine suma de 5.000 de lei, iar în luna ianuarie 2019 a primit suma de 5.000 de lei de la o altă persoană, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influenţă asupra comandantului unei unităţi militare din Timişoara şi asupra comandantului Centrului Militar Judeţean Mehedinţi, promiţând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii funcţionari publici să îndeplinească acte ce intrau în sfera îndatoririlor lor de serviciu, în vederea transferării sale la Centrul Militar Judeţean Mehedinţi. În perioada sfârşitul anului 2019 – iunie 2020, a pretins şi a primit suma de 1.100 lei şi un telefon mobil marca Samsung S9+ în mod direct şi pentru sine, de la aceeaşi persoană, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influenţă asupra comandatului unităţii militare din Timişoara şi asupra inspectorului şef al I.S.U. Mehedinţi, promiţând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii funcţionari publici să îndeplinească acte ce intrau în sfera îndatoririlor lor de serviciu, în vederea transferării sale în cadrul M.A.I. – I.S.U. Mehedinţi", a mai transmis PICCJ.

Conform sursei citate, pentru a întări convingerea celor două persoane în privinţa influenţei pe care o are, inculpatul a apelat telefonic instituţiile implicate în efectuarea transferurilor şi, afirmând în diverse convorbiri că este un fost ministru, un anumit chestor de poliţie, comisar şef, judecător, solicita primirea în audienţă a celor două persoane interesate de transfer. Ulterior, el le indica acestor persoane să precizeze că vin din partea celui a cărui identitate o folosise.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Mehedinţi.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Mehedinti,   IPJ,   trimis in judecata