Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patru bărbaţi au fost exoneraţi la 70 DE ANI după ce au fost condamnaţi pe NEDREPT. 'Ca stat, ne pare rău'

Patru bărbaţi au fost exoneraţi la 70 DE ANI după ce au fost condamnaţi pe NEDREPT. 'Ca stat, ne pare rău'

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2019, 13:52
Sursă foto: Youtube.com Eveniment

La aproape 70 de ani după ce au fost condamnaţi pe nedrept pentru violarea unei fete de 17 ani, patru bărbaţi de culoare din Statele Unite au fost exoneraţi postmortem, relatează CNN.

Charles Greenlee, Walter Irvin, Samuel Shepherd şi Ernest Thomas şi-au primit condamnarea în 1949, după ce acuzarea s-a bazat doar pe mărturiile victimei - mărturii puse chiar şi la acea dată sub semnul întrebării. Atunci, victima a pretins că cei patru i-au oprit mașina și au violat-o.

70 de ani mai târziu, guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a semnat decrete postmortem de graţiere pe numele celor patru.

"Timp de 70 de ani, istoria acestor patru oameni a fost scrisă greşit pentru crime pe care nu le-au comis. Aşa cum am spus şi înainte, deşi a trecut mult timp de atunci, niciodată nu este prea târziu să faci lucrul corect. Cred că întâietatea legii este legătura sacră a societăţii. Atunci când ea este călcată în picioare, cu toţii suferit. Pentru cei patru (Groveland Four) adevărul a fost îngropat. Autorii au sărbători. Dar Justiţia a plâns din acea zi până acum", a spus guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis.

Ce s-a întâmplat cu cei patru în tot acest interval

După ce au fost arestaţi, trei dintre bărbaţi au fost torurați până când au fost obţinute mărturii false. Ulterior, Ernest Thomas a reuşit să evadeze, fiind ucis în timpul căutărilor.

Charles Greenlee a fost condamnat la închisoare pe viaţă, iar Walter Irvin (fost combatant în Al Doilea Război Mondial) şi Samuel Shepherd au fost condamnaţi la moarte. În timp ce erau transportaţi la închisoare însă, şeriful care-i supraveghea i-a împuşcat şi a pretins că a fost auto-apărare.

Cu toate acestea, unul dintre ei a reuşit să supravieţuiască, pedeapsa fiindu-i transformată la închisoare pe viaţă. 

"Că stat, ne pare rău", a precizat politicianul republican Chris Sprowls familiilor bărbaţilor.

 
 
 
Loading...