Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bărbatul care a salvat copilul căzut în puț în Teleorman a mai participat la o intervenție salvatoare și în urmă cu 7 ani: "Sunt fericit că am mai salvat încă o viață"

Bărbatul care a salvat copilul căzut în puț în Teleorman a mai participat la o intervenție salvatoare și în urmă cu 7 ani: "Sunt fericit că am mai salvat încă o viață"

Un articol de: - 26 Apr 2017, 16:30
Bărbatul care a salvat copilul căzut în puț în Teleorman a mai participat la o intervenție salvatoare și în urmă cu 7 ani: "Sunt fericit că am mai salvat încă o viață" Eveniment

Un copil de 1 ani și 8 luni a stat blocat marți la o adâncime de 16 metri după ce a rămas nesupravegheat și a căzut într-un puț din curtea casei. Salvatorii au lucrat mai bine de 11 ore pentru a reuși să scoată micuțul din adâncime.

Salvatorii au ținut miercuri o conferință de presă în care au vorbit despre intervenția dificilă pe care au avut-o executat în în comuna Balta Sărată, Teleorman. De menționat este faptul că cel care l-a scos pe micuț din puț, pe numele său Răducu Ionel, a mai salvat un copil și în urmă cu 7 ani în localitatea Sintești.

"Am mai avut o intervenție acum 7 ani la Sintești. Copilul avea trei anișori jumăte, din câte imi amintesc. Adâncimea puțului era diferită, iar cu acel copil se putea comunica, cu acesta fiind mai mic nu s-a putut comunica, dar era supravegheat video și audio",  a afirmat salvatorul despre intevenție.

"Eram plin  de emoții ca de altfel și acum. Sunt fericit că am mai salvat încă o viață", a spus Răducu Ionel despre momentul în care l-a scos pe copil din puț.
Salvatorul a recomandat părinții să își mereu copiii sunt supraveghere și să aibă acoperite tot timpul puțurile și fântânile pentru a evita reapariția unor astfel de incidente nefericite.

Copilul este prezent internat la “Spitalului Grigore Alexandrescu” din Capitală, starea acestuia fiind stabilă, dar într-o stare gravă datorită faptului că a stat mult timp în apă.

“Copilul este stabil, dar starea sa se menţine gravă în continuare, cu această bronhopneumonie de aspiraţie, care va pune probleme probabil grave în continuare. Este pe antibiotico-terapie, este intubat şi aspirat mecanic. Trebuie să aşteptăm evoluţia lui. Cea mai grea problemă este suferinţa pulmonară. Cel mai mare risc ar fi o infecţie masivă pulmonară, care poate duce la deces”, a spus Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al unității spitalicești.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiorii de Vede au deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă în cazul copilului.
 

Citeşte mai multe despre:   ISU,   Teleorman,   dosar penal