Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bârlad: Copiii familiilor de rromi asistați social primesc câte 23 de kilograme de carne fiecare. O mamă a venit cu taxiul să ridice ajutorul oferit de stat (VIDEO)

Bârlad: Copiii familiilor de rromi asistați social primesc câte 23 de kilograme de carne fiecare. O mamă a venit cu taxiul să ridice ajutorul oferit de stat (VIDEO)

Un articol de: - 24 Dec 2015, 10:31
Foto: Captura Youtube Eveniment

În Bârlad, Județul Vaslui, a început, La Cantina de ajutor social, marți, împărțirea pachetelor cu hrană rece pentru oamenii săraci ajutați de stat. Acestea ar trebui să le ajungă familiilor în intervalul 23 – decembrie 3 ianuarie, potrivit Adevărul.

Pe listă sunt 118 copii care provin din familii de rromi care nu muncesc. De altfel, peste 300 de asistați social sunt în municipiu. Totodată, statul oferă ajutor doar celor care au cel mult 14 ani, ceilalți așteptând să împlinească 18 ani pentru a împlini vârsta majoratului.

Menționăm că Primăria Bârlad a dublat alocația zilnică de hrană pentru copii. De la 12 lei pe zi s-a ajuns la 24 de lei pe zi.

În fiecare familie de etnie rromă asistată social sunt între trei și cinci copii care nu au împlinit încă 7 ani sau au vârstă de școală și fac dovada că merg la cursuri. În acest context, părinții lor au luat hrană din partea statului cu sacii.

Un copil (asistat social) primește din partea statului următoarele alimente, în cantități considerabile: 10 kilograme de carde de pui refrigerat, 10 kilograme de carne de porc (carcasă proaspătă), 2 kilograme de carne tocată de pui și 1 kilogram de cârnăciori. În total, sunt 23 de kilograme. Pe lângă acestea, minorii mai primesc ouă, ulei, zahăr, fructe, bomboane, prăjituri, sucuri și alte câteva produse.

”Stau să iau pachetele la finalul zilei. Dacă mă amestec cu ei (n.r. cu romii) mă fură. După ce pleacă de aici vând carnea la preţuri de nimic să facă rost de bani”, a spus o bunică care a venit să-și ia ajutorul de hrană, aceasta fiind una din puținele românce asistată social.


Printre familiile de rromi care beneficiază de ajutor din partea statului este și Liliana Pletosu. Aceasta a venit cu taxiul să ridice cele peste 70 de kilograme de carne și câteva genți pline cu alte alimente, deoarce 3 din cei 7 copii ai ei sunt la școală.


O altă femeie, Diamanta Petrache, în vârstă de 42 de ani, a vorbit, totuși, cu jurnaliștii.


”Stau să iau pachetele la finalul zilei. Dacă mă amestec cu ei (n.r. cu romii) mă fură. După ce pleacă de aici vând carnea la preţuri de nimic să facă rost de bani”, a spus Diamanta.


Diamanta vorbeste desre ajutorul social
Municipalitatea din Bârlad nu a oferit în 2015 premii olimpicilor și nu a organizat o gală a sportivilor cu performanțe. Ei au motivat că nu există bani.

Citeşte mai multe despre:   barlad
 
Loading...