Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Băsescu: Finanțarea Bisericii este exagerată dacă mă uit la luxul afișat de liderii Bisericii Ortodoxe Române. BOR a dobândit o oarecare aroganță, care nu e specifică ortodoxiei și e un păcat (VIDEO)
Exclusiv

Băsescu: Finanțarea Bisericii este exagerată dacă mă uit la luxul afișat de liderii Bisericii Ortodoxe Române. BOR a dobândit o oarecare aroganță, care nu e specifică ortodoxiei și e un păcat (VIDEO)

Un articol de: - 06 Dec 2015, 22:06
Băsescu: Finanțarea Bisericii este exagerată dacă mă uit la luxul afișat de liderii Bisericii Ortodoxe Române. BOR a dobândit o oarecare aroganță, care nu e specifică ortodoxiei și e un păcat (VIDEO) Eveniment

Finanțarea Bisericii din bugetul de stat este exagerată, mai ales că acestei instituții nu îi este impozitat nimic, a declarat Traian Băsescu, în emisiunea X-Press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV. Acesta a mai precizat că, în opinia sa, cei aflați la vârful BOR afișează un lux care, uneori, este chiar indecent, iar aroganța unora dintre liderii Bisericii nu caracterizează ortodoxia.

Pe de altă parte, mai consideră Băsescu, nu este corect să se întrerupă finanțarea pentru proiectele deja demarate și la care au fost dați bani din buget până acum.

”În principiu, cred că e o finanțare exagerată dacă mă uit la luxul afișat de liderii Bisericii Ortodoxe Române. Rog să fiu scuzat, dar mi se pare prea mult și în unele momente chiar indecent.
Mi se pare prea mult în condițiile în care nimic nu e impozitat Bisericii.

Am înțeles că Preafericitul Daniel a zis că trebuie să se restituie proprietățile confiscate. A uitat să ne spună de când, că dacă o luăm din timpul lui Cuza, țara aia nu mai e. Acum e altă țară. Dacă e vorba despre confiscarea de pe vremea comuniștilor, cred că s-au făcut destule restituiri și a fost o compensare și cu salarizarea clerului de către bugetul de stat.

”Părerea mea e că BOR a dobândit, nu vorbesc de preoții de rând care mulți sunt amărâți, o oarecare aroganță, care nu e specifică ortodoxiei și e un păcat”, a susținut fostul președinte.

”Sunt un om care crede. Când mi-a fost greu, cu sau fără preot, și la bord nu am avut un preot, la Dumnezeu m-am rugat.

Pe de altă parte, mi se pare incorect. Sunt investiții începute finanțate de la buget și nu-i poți lăsa cu investiția în aer”, a mai declarat Băsescu.

Băsescu: Finanțarea Bisericii este exagerată


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   BOR,   Biserica Ortodoxa Romana,   finantare,   lux