Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: Preşedintele Iohannis trebuie să iasă public să spună cine minte dintre Tudorel Toader şi Augustin Lazăr. Mincinosul trebuie să demisioneze (VIDEO)

Traian Băsescu: Preşedintele Iohannis trebuie să iasă public să spună cine minte dintre Tudorel Toader şi Augustin Lazăr. Mincinosul trebuie să demisioneze (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 29 Oct 2018, 09:47
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Traian Băsescu intervine în scandalul dintre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi procorurorul general Augustin Lazăr. Acesta îi cere preşedintelui Iohannis să renunţe la tăcere şi să spună public cine minte privind ordonanţa de clasarea a unui dosar al şefului statului, invocată de Toader în raportul de evaluare prin care a cerut revocarea din funcţie, informaţie însă infirmată de Augustin Lazăr.

"Preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere !

Tudorel Toader afirmă că în dosarul înaintat de Ministerul Justiţiei către CSM şi către Iohannis în procesul de numire în funcţia de Procuror General, s-ar fi aflat şi o ordonanţă prin care Augustin Lazăr ar fi aprobat un NUP în favoarea preşedintelui. Dacă a fost aşa, ar semăna a şantaj la Preşedintele României .

Augustin Lazăr afirmă că nu a existat un asemenea document în dosarul său .

Este clar că unul din doi, ori Toader ori Lazăr, minte fără ruşine, unul pentru a-l demite pe celălalt iar celălalt pentru a se menţine pe funcţie.

Preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere pentru că este singurul care poate “desemna” mincinosul, spunând public dacă a avut în dosarul lui Augustin Lazăr o ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale (NUP) pe numele său, ordonanţă aprobată de Augustin Lazăr .

În minutul următor declaraţiei preşedinteluiu, mincinosul trebuie să demisioneze .

PS – Dacă documentul s-a aflat în dosar şi domnul Iohannis are o mare problemă", arată Traian Băsescu pe Facebook.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut miercuri revocarea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr. Printre motivele invocate se află că acesta ar fi fost numit ilegal în funcţie în 2016 drept răsplată că ar fi clasat un dosar al preşedintelui Iohannis. Această acuzaţie este respinsă atât de Augustin Lazăr cât şi de fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Klaus Iohannis,   Tudorel Toader ,   Augustin Lazar