Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Băsescu: Termenul oficial pentru aderarea la Schengen rămâne neschimbat

Băsescu: Termenul oficial pentru aderarea la Schengen rămâne neschimbat

Un articol de: - 24 Feb 2011, 12:38
Băsescu: Termenul oficial pentru aderarea la Schengen rămâne neschimbat Foto: presidency.ro Eveniment

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, joi dupa-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la, Palatul Cotroceni, despre mecanismele de competitivitate din cadrul Uniunii Europene punând accent pe tratatul de la Lisabona. Şeful statului a vorbit şi despre data limită pentru depunerea bugetului la Uniunea Europeana.

"România trebuie să depună până la 1 aprilie bugetul pentru 2012 la Uniunea Europeana. Lucrul acesta îl fac toate statele membre, de la Germania, Franţa până la România, toate cele 27", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

În cadrul conferinţei, preşedintele a fost rugat să ofere unele precizări referitoare la aderarea la Spaţiul Schengen. Şeful statului a subliniat că România nu va adera separat de Bulgaria, dar că nu va accepta condiţii suplimentare.

“Aşteptăm evaluarea de la sfârşitului lunii martie, care sperăm să fie pozitivă şi mergem mai departe. Dar reţineţi, România nu va accepta condiţii suplimentare”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a vorbit şi despre competitivitatea României raportată la cea a primelor 15 ţări din Uniunea Europenă. Potrivit preşedintelui, aceasta este de 48%.

Iată cele mai importante declaraţii susţinute de Traian Băsescu:

- nici o vamă nu trebuie sa rămână necontrolată și sunt convins că Portul Constanța trebuie să fie o prioritate
- termenul oficial pentru aderarea României la zona euro nu a fost modificat, rămâne 2015
- flexibilizarea pieței muncii va crea mai multe locuri de muncă, fiindcă angajatorii vor fi mai dispuși la angajări pe perioade determinate
- România este de acord cu modificările propuse tratatului de la Lisabona
- acțiunile DNA au fost întoarse împotriva noastră drept dovezi ale corupției
- descinderile din vămi nu sunt de fațadă, generate de intrarea in Spațiul Schengen

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, la finalul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului European, că este disponibil să participe la o conferinţă de presă pe teme europene, în care să detalieze concluziile discuţiilor. Șeful statului l-a primit la Palatul Cotroceni pe Herman van Rompuy pentru a doua oară. Printre temele abordate la întâlnire s-au numărat pregătirea deciziilor în domeniul economic care vor fi agreate la Consiliul European de primăvară, în perioada 24 - 25 martie, asigurarea implementării deciziilor Consiliului European din februarie, în special în domeniul energiei, evoluţiile din regiunea Africii de Nord, precum şi stadiul procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen.


Citeşte mai multe despre:   conferinta,   Cotroceni,   Herman van Rompuy,   Traian Basescu